Aalborg-firmaet Netnord konkurs

Trods kunder som SDC Udvikling og Lån & Spar Bank er det lille webfirma Netnord A/S fra Aalborg gået konkurs. IT-investeringerne er ramt af isvinter blandt investorer, siger bestyrelsesformanden.

21 ansatte har mistet deres job, da det lille webfirma Netnord i sidste uge blev erklæret konkurs af Skifteretten i Aalborg. Det markerer enden på et firma, der i perioden oktober 2001 til februar 2002 fik et par tunge kunder ombord.

Virksomheden har både udviklet webløsninger for selskaber som Bosch Telecom, Royal Greenland og Rederiet J.Lauritzen, været webhost for virksomheder og endelig udviklet et content management system, CMD (Content Management & Deployment).

Det var netop omkring CMD, at Netnord kunne offentliggøre nye kontrakter i løbet af vinteren. I oktober med Lån & Spar Bank, der havde købt systemet til at styring og præsentation af bankens website. I julemåneden fulgte Amtssparekassen Fyn efter som køber af CMD.

Endelig kunne selskabet i februar fortælle, at SDC Udvikling ville bruge CMD til udvikling af en ny selvbetjeningsplatform ? herunder homebanking ? som det fremgik af pressemeddelelsen.

Men alligevel indgav bestyrelsen for virksomheden en begæring om konkurs. Firmaet løb tør for penge, oplyser formanden, Torben Nick Sørensen. Han er direktør i Spar Nord Banks ventureselskab, ErhvervsInvest Nord, der ejede en trediedel af aktiekapitalen. Resten var fordelt på de to stiftere, Lars Bo Nielsen og Christian Sodemann, og en række medarbejdere.

- Vi kunne måske godt have skudt flere penge i selskabet, men vi må kun eje op til 50 procent af vores porteføljeselskaber. Derfor var det nødvendigt at få nye investorer med. Det var bare ikke muligt, forklarer han og ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge der skulle til at redde webfirmaet. Han vil ikke ud med, hvor meget Spar Nord Banks taber på Netnords konkurs.

Troben Nick Sørensen ved ikke, hvor meget Netnord A/S skylder sine kreditorer. Sammen besked lyder fra kurator for boet, advokat Niels Boysen fra advokatfirmaet Dahl Koch & Boll i Aalborg.

Øget udvikling kostede dyrt

Netnord kom ud af 2001 med et underskud på 830.000 kroner. Selskabet holdt omsætningen for sig selv, men bruttofortjenesten blev 4,8 millioner kroner.

Egenkapitalen var på 2,9 millioner kroner, mens gælden beløb sig til 4,9 millioner kroner ? en tredobling på ét år.

Heraf skyldte Netnord A/S de 3,3 millioner kroner til Spar Nord Bank. Endvidere var den likvide beholdning endt i et stor minus på 3,3 millioner kroner mod en positiv beholdning på knap een million kroner året før.

Gælden blev tredoblet i forhold til 2000 ? og forklaringen skal søges i en stor satsning på udvikling af CMD.

Det førte til, at udviklingsomkostningerne steg fra 991.000 kroner i 2000 til 5,5 millioner kroner i 2001.

Isvinter for IT-investeringer

Derfor skulle der penge til den videre vækst, men her havde Netnord både valg af branche og system i mod sig. Ifølge Torben Nick Sørensen er der isvinter for IT-investeringer blandt investorer:

- Vi mødte en standardreaktion, når vi nævnte IT: nej tak. Den næste frafaldsbølge kommer, når du så forklarer, at hovedproduktet er et content management system. Selvom vi havde et godt system med gode kunder, hjalp det ikke, siger han.

Så trods et produkt solgt til store kunder måtte Netnord slutte sig til, hvad den tidligere bestyrelsesformand kalder ?den eksklusive klub af fremragende IT-virksomheder?, der er bukket under i det seneste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere