Svensk regering angriber Ericsson-bonus

Det er beskæmmende, at Ericsson forgylder cheferne med attraktive bonusordninger, mens selskabet fyrer tusinder af ansatte på grund af krisen. Så direkte lyder kritikken fra den svenske regering.

Krisen river og flår i den svenske telekoncern Ericsson, hvor nye fyringsrunder er bebudet efter et skidt første halvår af 2002. I andet kvartal endte underskuddet på 2,8 milliarder kroner, og 5.000 ansatte skal fyres. I forvejen har selskabet fyret 42.000 medarbejdere.

Det er på den baggrund, at den svenske regeringen ved den fungerende statsminister, Marita Ulvskog fra Socialdemokratiet, torsdag skarpt kritiserede Ericssons bonusprogram til 3.000 chefer i koncernen.

- Jeg mener ikke, at I skal have et bonussystem, når firmaet klarer sig så dårligt ? og I fyrer folk, sagde hun ifølge Financial Times.

Sidste år fik 3.000 chefer hos netværksproducenten udbetalt bonusser, da Ericsson nåede at få en positiv pengestrøm. Kun koncernchef Kurt Hellström fik ingen penge. Der skal et overskud til.

I første halvår har pengestrømmen ikke været positiv ? og derfor skulle cheferne ikke have bonusser. Imidlertid er betingelserne for at få bonus blevet ændret.

Nu handler det i stedet om, hvor mange ordrer der skal skaffes, og hvor meget kunderne skal betale.

Det er denne ændring, at systemet som har fået Marita Ulvsskog til at kritisere Ericsson.

- I skal hellere give afkald på chefprivilegierne for at vise, at i dårlige tider bærer alle byrden, sagde den fungerende statsminister.

Ericsson svarede, at hun har misforstået bonussystemet. Det er kun betingelserne for cheferne på niveauet under topcheferne, der er blevet ændret ? simpelthen for at de har mulighed for at nå dem. Topchefernes bonus er stadig bundet til målet om positiv pengestrøm og profit.

I øvrigt blev Ericsson ligeledes torsdag nedgraderet i kreditværdighed af finanshuset Standard & Poors, der vurderer selskaber og staters evne til at betale af på gæld. Netværksproducenten er nu gået fra BBB- til BB+, hvilket ifølge den svenske koncern ikke har nogen indvirkning dens forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere