DF: De andre partier er svage på teleområdet

Dansk Folkeparti beskylder partierne i den såkaldte teleforligskreds for at være svage og uden en ordentlig strategi for teleområdet.

Da aftalen blev indgået i sidste uge om hvad mindsteprisen for den ledige 3G-licens skal være på den kommende auktion var kun fem af Folketingets syv partier inviteret til møde hos videnskabsminister Helge Sander.

For på trods af at regeringen læner sig op ad Dansk Folkeparti på mange andre områder, så bliver alle væsentlige beslutninger på teleområdet truffet i den såkaldte teleforligskreds, der tæller SF, Socialdemokratiet, de radikale og regeringspartierne Venstre og de konservative.

Og beslutningen om at mindsteprisen skal være 430 millioner kroner, eller under det halve af de 950 millioner kroner per licens, man fik da de fire licenser blev solgt første gang i 2001, får nu Dansk Folkepartis teleordfører Jørn Dohrmann til åbent at kritisere forligskredsen.

»Teleforligskredsen virker meget svag og slet ikke aggressiv. Hvad er eksempelvis strategien for de penge, som man forventer at få ind fra 3G-auktionen? Det synes jeg ikke forligskredsen giver svar på,« siger Jørn Dohrmann til ComON.

Udover at lange ud efter partierne i teleforligskredsen skyder Dohrmann også med skarpt efter beslutningen om at fastsætte mindsteprisen til 430 millioner kroner.

»Man belønner de selskaber, der lurerpasser,« siger Jørn Dohrmann med henvisning til at Sonofon ikke fik en licens i 2001 og nu ser ud til at kunne sikre sig en licens til langt under prisen fra dengang.

»Jeg havde hellere set at man var startet med en maksimumpris på 800 millioner kroner og så var gået nedad,« forklarer Jørn Dohrmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere