Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

OpenAI klar med prisbillig mini-AI: Her er GPT-4o mini

OpenAI er klar med en prisbillig mini-AI, som er selskabets hidtil mest ‘omkostnings-effektive lille model,’ meddeler det.

Med en ny mini-AI vil OpenAI forsøge at gøre AI-teknologien tilgængelig for en langt større skare, end det har været tilfældet hidtil.

OpenAI har netop præsenteret sin nye mini-AI, der kort og godt hedder ‘GPT-4o mini.’

Det er en skrabet model af selskabets ‘store’ GPT-4o, som ifølge OpenAI er betydeligt mindre energikrævende og betydeligt mere omkostnings-effektiv.

“Vi forventer, at GPT-4o mini i høj grad vil udvide viften af applikationer bygget med AI ved at gøre intelligens meget billigere,” lyder det fra OpenAI.

Udviklingen inden for AI buldrer afsted, og det understreges af, at den nye skrabede GPT-4o mini faktisk er stærkere end mange af ‘de gamle’ AI-modeller, som havde deres tid for et års tid siden.

Modellen koster 15 cents (cirka en krone) for en million såkaldte input tokens og 60 cents (cirka fire kroner) for en million output tokens.

Det er ifølge OpenAI ‘mange gange’ billigere end tidligere AI-modeller.

“Og det er mere end 60 procent billigere end GPT 3.5 Turbo,” lyder det fra selskabet.

GPT-4o mini kan anvendes til en lang række af de opgaver, som de større modeller i dag typisk anvendes til - herunder hurtig chatbot og interageren med kunder i realtid, chatbots, kald til adskillige API’er på en gang, håndtering af store mængder tekst i kontekst og lignende.

Ifølge OpenAI kan den nye mini-AI allerede nu anvendes i ChatGPT, Free, Plus og Team, hvor den kan afløse GPT-3.5.

Enterprise-brugere vil få adgang til den nye model fra næste uge.

Du kan læse mere om GPT-4o mini hos OpenAI her.