Danmark detroniseret som it-nation

Sverige snupper Danmarks førsteplads i netværksparathed.

Så gik den ikke længere. Danmark har mistet den førsteplads, som eller har været i vores besiddelse de sidste tre år i træk.

The Global Information Technology Report 2009-2010 er blevet frigivet, og på førstepladsen har vores naboer i Sverige nu indtaget førstepladsen. Danmark er dumpet helt ned på en tredjeplads.

Rapporten kårer de bedste lande i “netværksparathed”.

Netværksparathed dækker over evnen til at bruge tele- og informationsteknologi til at skabe ”en mere økonomisk, miljømæssigt og socialt bæredygtig verden i kølvandet på en af de mest alvorlige økonomiske kriser i årtier".

Som sagt skal Danmark ikke bare ærgre sig over at miste førstepladsen. Vores evner i netværksparathed strækker sig kun til en tredjeplads. Singapore snupper andenpladsen. Se hele listen til højre.

Førstepladsen glæder selvfølgelig Sveriges udenrigsminister Carl Bildt. Han er dog ikke hoverende over landets detronisering af Danmark. På sin blog glæder han sig i stedet over, at Skandinavien generelt ligger højt i målingen. Finland og Norge er med i top 10. Island ligger på en 12. Plads.

Rapporten laves hvert år af World Economic Forum I samarbejde med skolen INSEAD. Den komplette liste omfatter 133 lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere