Artikel top billede

Prosa og CSC enige om ny overenskomst

Medlemmer af Prosa skal nu stemme om forhandlingsresulatet. Bliver storstrejken aflyst?

Det lykkedes fredag aften Prosas og CSCs forhandlere at blive enige om en ny overenskomst. Dermed træder konflikten, der om fire dage ville udvikle sig til en storstrejke hos SKATs og politiets it-leverandør, ind i en helt ny fase.

Det er nu op til Prosas medlemmer om forhandlingsresultatet skal accepteres eller forkastes. I første omgang er den planlgte storstrejke udskudt tre dage så en afstemning kan gennemføres.

 Parterne har ikke offentliggjort noget om indholdet af deres aftale eller detaljer om.

Prosa understreger, at det udspil, forhandlerne blev enige om i dag, først skal vurderes af medlemmerne - først derefter skal det besluttes om forslaget skal i urafstemning.

CSC havde sat kl. 12 i dag som deadline i forbindelse med et utimatum, der helt ville løse selskabet fra en overenskomst med Prosa, men den frist blev overskredet med hele syv timer.  

Da parterne kom ud fra mødeloklalet her til aften, havde de forforhandlet intenst i tre døgn.

"Det er nu op til medlemmerne af Prosa, om de vil acceptere det nye udspil til en ny overenskomst. Parterne er derfor blevet enige om, at en varslet udvidelse af strejken pr. 1. juni 2011 omfattende mere end 350 suspenderes indtil den 3. juni, hvor afstemningsresultatet foreligger. Hvis Prosas medlemmer stemmer ja, er konflikten tilendebragt," hedder det i en erklæring fra CSC.

 ”Det er glædeligt, at vi nu forhåbentligt kan se en ende på denne konflikt. Det har været en svær periode for mange af vores medarbejderne at arbejde på en konfliktramt arbejdsplads, og vi skylder både dem og vores kunder, at konflikten kan afsluttes hurtigst muligt, så vi kan begynde at se fremad,” siger Lene Christensen direktør i CSC.

Hos Prosa er tonen mere nøgtern, og man er ikke enig i, at strejken 1. juni nødvendigvis er udskudt:

"Forslaget skal på et medlemsmøde mandag eftermiddag forelægges for medlemmerne.Medlemmerne skal her tage stilling til, om forslaget skal sendes til en egentlig urafstemning blandt de berørte medlemmer.Hvis forslaget sendes til urafstemning suspenderes konfliktvarslet til efter afstemningen.I modsat fald kan udvidelsen af konflikten være realitet fra onsdag den 1. juni. Hvis der stemmes nej ved urafstemningen, kan konflikten iværksættes umiddelbart efter. Prosa ønsker ikke på nuværende tidspunkt at offentliggøre indholdet af forslaget, da medlemmerne skal være de første til at blive orienteret," hedder det i en erklæring fra Prosa.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere