Unge flygter fra it-uddannelser

Optaget af nye studerende på it-uddannelser er faldet i forhold til sidste år. Datamatikeruddannelserne oplever det kraftigste fald, men også de længerevarende it-uddannelser vælges fra.

Selv om der tales meget om it som byggestenen for fremtidens samfund, så er det tilsyneladende ikke noget der gør indtryk på de unge, der skal i gang med en videregående uddannelse. Over en bred kam er optaget på it-uddannelserne nemlig faldet i år.

Især antallet af optagne nye studerende på landets datamatikeruddannelser styrtdykker. Når postbudene her til formiddag afleverer brevene med besked om optagelse på landets videregående uddannelser til de knap 59.000 uddannelsessøgende unge, så vil kun 370 unge få besked om at de er optaget på datamatikeruddannelserne. Det er et fald på 43 procent i forhold til sidste år og det laveste optag i de seneste 11 år.

Og det er ikke fordi, der er rift om pladserne og nogle må gå forgæves i år. På handelsskolerne i Køge og Horsens er der ganske enkelt så få ansøgere, at skolerne har opgivet at oprette hold. På alle andre skoler, der udbyder datamatikeruddannelsen, er der fortsat ledige pladser til nogle af de mere end 5.000 unge, der ikke kommer ind på deres drømmeuddannelse.

Men det er ikke kun datamatikeruddannelserne, der mærker den svigtende interesse. På datalogi-studierne på universiteterne i København og Århus blev der i år optaget henholdsvis 163 og 93 nye studerende mod 211 og 100 sidste år.

På Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby skal 48 studerende prøve kræfter med diplomingeniøruddannelsen indenfor it mod 71 sidste år.

På den 2-årige multimediedesigneruddannelse er optaget faldet med 29 procent til 577 studerende i år.

På nanoteknologi-studierne i København, Århus og Aalborg var optaget 60, 66 og 42 studerende. Netop nanoteknologi er udråbt til at være en af fremtidens store vækstområder, og regeringens nyoprettede højteknologiske fond støtter netop dette område. Det afspejles et lille stykke hen ad vejen ved at optaget i Århus er steget fra 44 studerende sidste år. I København er der dog sket et lille fald fra 61 studerende sidste år til 60 i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere