Forsvundet laptop = 54 millioner dollars i søgsmål

En laptop indbragt til reparation hos Best Buy forsvandt sporløst og resulterede i et søgsmål, der svarer til mere end en kvart millard danske kroner. Sagsøger indrømmer, at beløbet er urealistisk.

Hvor meget har du som kunde krav på i erstatning, hvis forhandleren mister din laptop, der var spækket med personlige informationer? En kvinde i USA mener, at svaret er 54 millioner dollars - hvis man inkluderer kompensation for svig og smerte.

Raelyn Campbell indleverede i foråret 2007 sin laptop til reparation hos forhandleren Best Buy i Washington D.C. Efter tre måneder indrømmede Best Buy at have mistet hendes computer. Tre måneder senere indgav hun det svimlende søgsmål.

Da Campbell i 2006 købte sin laptop, investerede hun samtidig i en såkaldt »extended warranty«. Det syntes umiddelbart som en god investering, da on/off-knappen et år senere gik i stykker.

Campbell indleverede derfor sin laptop til reparation og fik samtidig at vide, at hun ville have den i hænde igen to til seks uger senere. En uheldig melding for kvinden, der brugte computeren i forbindelse med sine mange arbejdsrejser til Asien.

Da de seks uger var gået, kontaktede Campbell en lang liste af medarbejdere, der alle informerede hende om, at hendes laptop kunne dukke op hvert sekund. Senere viste det sig dog, at Best Buy rent faktisk havde mistet computeren og ikke anede, hvor den var.

Best Buy tilbød derfor kvinden en erstatning på 900 dollars - for en laptop, hun betalte 1.100 dollars for. Campbell krævede i stedet 2.100 dollars, men uden held. Derfor bad hun sin advokat kontakte forhandleren, som kvitterede med en 1.100 dollars-refundering samt et gave kort på 500 dollars.

På samme tid gjorde advokaten Campbell opmærksom på, at hendes personfølsomme informationer på computeren, såsom skatteoplysninger, kunne udnyttes til en form for »identitets-tyveri«.

Den dårlige behandling, ventetiden og frustrationen over de tabte personoplysninger fik nu Campbell til at indgive et 54 millioner dollars stort søgsmål - uden advokatrepræsentation vel at mærke.

Den 20. december 2007 tilbød Best Buy en erstatning på 2.500 dollars oven i refunderingen og gavekortet. Campbell indrømmer, at hun ikke har nogen forventning om at vinde flere millioner dollars i sagen. Alligevel vil hun ikke stille sig tilfreds med tilbuddet, da hendes udgifter i mellemtiden er steget.

Campbells krav kan nu defineres i tre punkter: Hun vil have dækket sine udgifter, hun vil have en forklaring på den forsvundne laptop, og så vil hun have et løfte fra Best Buy om, at de vil optræne personalet til at kunne håndtere og forhindre problematikken vedrørende forsvundne varer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere