Apple vil bygge sine egne chips

Apple satser på at udvikle sine egne processorer og har sat gang i en større rekruttering af chipudviklere.

Meget tyder på it-giganten Apple er ved at gøre klar til at udvikle sine egne processorer. Apple har tidligere været meget aktiv i chipudvikling, men i de seneste år har Apple brugt processorer fra andre leverandører. Nu ser det ud til, at et strategiskifte er på vej, skriver avisen Wall Street Journal.

Apple er altid meget hemmelighedsfuld omkring sine planer, men det kan ikke skjules, at firmaet i øjeblikket har travlt med at hyre chipudviklere. Apple har blandt andet ansat Raja Koduri, der kommer fra en post som teknologichef for grafikdivisionen hos AMD. En af hans forgængere, Bob Drebin, er også på lønningslisten hos Apple nu.

Og et kig i Apples aktuelle jobannoncer viser, at selskabet leder efter udviklere med erfaring inden for design og test af mikrochips.

I dag indeholder iPhone en ARM-processor fra Samsung med specielle funktioner, som Apple selv har udviklet. Men ifølge Wall Street Journal frygter Apple, at de tekniske informationer, som man deler med Samsung, kan finde vej til processorer som sælges til firmaets konkurrenter.

Apple ønsker at holde denne viden om specialfunktionerne under lås og slå - og den bedste måde vil være at udvikle og fremstille sine egne processorer.

Derfor satser Apple angiveligt på at udvikle sin egen ARM-kompatible processor med lavere strømforbrug, bedre ydelse og flere grafikfunktioner.

Frem til 2005 var Apple selv involveret i udviklingen af nye processorer - Power PC arkitekturen blev udviklet sammen med IBM og Motorola - men siden Apples skift til x86-arkitekturen har firmaet stort set trukket sig ud af chipudviklingen.

Apple har i stedet købt chipsæt og processorer fra tredjeparter - frem til slutningen af 2008 var det Intel der leverede chipsæt, nu har Apple skiftet til Nvidia - og Apple er så dominerende på markedet for mobile processorer, at den gamle leverandør af iPod-cpu'en, Portalplayer, næsten gik konkurs efter at Apple opsagde aftalen. Portalplayer blev sidenhen opkøbt af netop Nvidia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere