ComON 17: Strålingsfare kan vælte UMTS-projekt

UMTS kan blive en dyr fiasko på grund af sundhedsfare og modstand mod antennestationer.

Samtidig med at flere forskere advarer om sundhedsfare, skal teleselskaberne finde placeringsmuligheder til tusindvis af nye UMTS-antenner. Hvis teleoperatørerne skal levere UMTS med den fulde hastighed på 384 kbps skal antallet af mobilantenner i Danmark mindst fordobles.

Teleselskabernes milliardinvesteringer er med andre ord truet af nye forskningsresultater, der antyder, at stråling fra antennestationer kan være sundhedsfarlig for beboere i det umiddelbare nærområde.

Men uanset om strålingen er skadelig for helbredet eller ej, har debatten om den mulige sundhedsfare allerede haft sin virkning. Det bliver stadig sværere for teleselskaberne at få tilladelse til at placere nye master, og flere borgerinitiativer kæmper mod nye antenner.

Konsekvensen kan i yderste ende blive, at man aldrig når den høje båndbredde i UMTS, og at systemet af den grund bliver noget, der ligner en fi asko, mener telekonsulent Torben Rune.

Resten af artiklen kan læses i IT-avisen ComON, der havner i postkassen hos abonnenterne fredag morgen. Her kan du se mere af det, du kan glæde dig til - eller hvad du mister, hvis du endnu ikke har tegnet abonnement:

SIM-kort hackes på et minut
Forskere hos IBM Research har fundet en ny metode til at knække den krypteringsalgoritme, de fl este SIMkort til GSM-telefoner bruger. Lån IBM's forskere din mobiltelefon omkring et minut, så har de adgang til dit SIM-kort.

Stille åbning på NTI
Den sidste store tilbageværende danske IT-messe (NTI) i Bella Center har svært ved at leve op til fordums styrke. På åbningsdagen tirsdag var der langt mellem nyhederne og fl ere steder kappedes udstillerne om de besøgendes bevågenhed.

EU-krav til Microsoft
Microsoft skal tvinges til at give konkurrenterne indblik i Windows og tilbyde en version af operativsystemet uden firmaets egen medieafspiller.

Forstenede dagblade
Med sagen mod NewsBooster og de »dybe links« har dagbladene vist en udpræget forstokket, forstenet og direkte tåbelig holdning til internet som medie, konstaterer vor klummeskriver i KomAN.

Tryg efter fusion
I den danske Orange-organisation er de nu helt trygge ved de teknologiske eftervirkninger af HP-Compaq fusionen. Det kan måske ligefrem give nogle fordele.

Læger taler til computeren
Et banebrydende dansk system til talegenkendelse tages i denne måned i brug på Aalborg Sygehus. Den danske producent Max Manus venter, at det vil være i brug på alle danske sygehuse om få år.

Marked for spil eksploderer
Verdens førende leverandør af computerspil, Electronic Arts, har overrasket med en voldsom udvikling i både omsætning og overskud. Den hårde konsolkrig har fået salget af spil til at eksplodere.

Tegn abonnement
I øjeblikket kan du tegne abonnement på IT-avisen ComON for kun 99 kroner for et halvt år. Det er 20 numre af IT-avisen ComON.

  • Klik her - og tegn abonnement på IT-avisen ComON





  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere