Oracle vil fortsætte opkøb

Softwaregiganten Oracle har brugt over 60 milliarder kroner på opkøb inden for det seneste halve år, og der er ingen planer om at sætte tempoet ned.

Softaregiganten Oracle har i løbet af de seneste halve år opkøbt både PeopleSoft og Retek, men selv om selskabet allerede har brugt over 60 milliarder kroner på at ekspandere, er der ingen planer om at sætte tempoet ned.

»Vi er langtfra færdige med at købe op, og når vi kommer hen på den anden side af sommeren, vil vi igen begynde at se på mulighederne for at gøre en god handel. Jeg vil ikke udelukke, at der igen kan komme store nye opkøb. Den fjendtlige overtagelsesform er ikke vores foretrukne, men hvis der viser sig nogle fornuftige muligheder, vil vi gå efter dem, også selvom det måske ikke bliver et venligsindet købstilbud,« siger Oracles bestyrelsesformand, Jeff Henley, til Børsen.

Jeff Henley vil ikke sætte konrete navne på de mulige opkøbsemner, men det forlyder, at Oracle har haft kig på blandt andet BEA Systems og Siebel Systems.

Oracle har søgt at styrke sig gennem opkøb for at kunne klare sig mod konkurrenterne Microsoft og SAP på markedet for ERP-systemer. SAP er i øjeblikket markedsledende på verdensplan, Oracle er nummer to, og Navision (Microsoft) er nummer tre.

Oracle måtte kæmpe i 18 måneder for at sikre sig kontrol med PeopleSoft, mens overtagelsen af Retek forløb mere smertefrit. De to overtagelser skabte en del tumult hos Oracle, og det forsøgte konkurrenterne SAP og Microsoft at udnytte ved at tilbyde store rabatter til Oracle-kunderne.

Kort tid før opkøbet af PeopleSoft, der kostede hele 58 milliarder kroner, offentliggjorde analyseinstituttet AMR en undersøgelse, der viste at 15 procent af PeopleSoft-kunderne overvejde at forlade selskabet. Og det var altså dem, konkurrenterne forsøgte at få fingrene i.

Jeff Henley er dog ikke nervøs.

»De andre sofwareselskaber vil ikke få succes med at overtage vore kunder med deres marketingsstunt af den simple årsag, at kunderne kun forlader deres leverandør, hvis de er utilfredse. Det er vores kunder ikke, for vi har haft meget lang tid til at forklare dem om vores engagement og vores planer om at supportere og viderudvikle deres produkter i 10 år. Men det er klart, at der kommer et tidspunkt på længere sigt, hvor alle kunder vil skulle træffe et valg,« siger Jeff Henley til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere