Merlin beder om øgede kreditter

Likviditetsproblemer har tvunget Merlin-kæden til at bede om højere kreditter hos kædens leverandører. Der er tale om midlertidige problemer i en sund virksomhed, siger direktør.

Trods flere kapitalindsprøjtninger og butikslukninger må den islandskejede kapitalkæde Merlin bede sine kreditorer om henstand med betalingerne.

»Der er ikke tale om en krise. Vi har på den korte bane haft nogle likviditetsproblemer. Derfor har vi bedt en række af vores leverandører om en øget kredit,« siger Ingvaldur Tór Einarsson, der er administrerende direktør for Merlin.

Han betegner det som en almindelig kold forretning, at Merlin nu foretager denne manøvre og afviser, at der er tale om andet end forbigående likviditetsproblemer.

»Det har været nogle hårde måneder, men vores balance ser sund ud nu,« siger Ingvaldur Tór Einarsson til ComONs søsteravis CRN.

Merlin er ejet af den islandske kapitalfond Ardegi, som har tilført næsten en kvart milliard i ekstra kapital til kæden siden den blev købt ud af FDB. Antallet af butikker er også skåret kraftigt ned. I 2005, da Merlin var FDB-ejet, havde kæden 62 butikker. I dag er antallet af butikker skåret ned til 38.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere