2M tæt på kollaps

2M Invest har fyret alle sine medarbejdere og balancerer på kanten af en betalingsstandsning. Et garanteret kapitalindskud på 150 millioner kroner fra en udenlandsk partner er aflyst. De banker, der finansierer 2M?s drift, tror ikke på garantien ? og stifter Michael Mathiesen forsøger nu en rekonstruktion.

Øjensynlig er scenen ved at være sat for et dystert crescendo for 2M Invest, der fredag eftermiddag udsendte en fondsbørsmeddelelse om fyring af samtlige 13 ansatte i 2M Invest. Det sker kun få dage, efter at selskabet måtte indrømme, at forhandlingerne med den anonyme udenlandske venturefond trak ud.

Forhandlingerne er nu endegyldigt brudt sammen ? og derfor fyrer 2M sine medarbejdere for at spare penge af hensyn til kreditorerne. Aktiemarkedets svar kom prompte. 79 procent faldt aktien ? fra kurs 9,5 til blot 2 kroner.

Banker troede ikke på garanti

Forhandlingerne med den udenlandske partner skulle bane vejen for et tiltrængt kapitalindskud på 150 millioner kroner via en aktieudvidelse for at hjælpe 2M ud af situationen med en stram likviditet, som ventureselskabet har befundet sig i gennem et halvt år. 2M har været holdt oppe af et konsortium af banker.

Det består af Nordea, Spar Nord, Amager og Danske Bank - og disse fire banker menes tilsammen at have tilgodehavender for 400 millioner kroner i ventureselskabet.

Imidlertid har det springende punkt ved disse forhandlinger været, at bankerne ønskede en ordentligt garanti for, at aktie-emissionen på 150 millioner ville blive til noget. Og den har bankerne ikke fået.

Bankkonsortiet har på den baggrund heller ikke ønsket at finansiere 2M?s drift yderligere - indtil emissionen var gennemført ? i løbet af sommeren?, som stifter og administrerende direktør i 2M Invest, Michael Mathiesen og bestyrelsesformand, Lars Kolind skriver i meddelelsen.

Bankerne har gerne villet have den udenlandske partner til også at bidrage til finansieringen af 2M?s drift, indtil kapitalforhøjelsen var tilendebragt. Men det var øjensynlig ikke muligt. Og det ville ? ifølge børsmeddelelsen ? tage for lang tid at prøve andre modeller.

Weekendforhandlinger

Nu forsøger ledelsen i 2M Invest så at udarbejde en plan for rekonstruktion af selskabet, som kan få opbakning fra bankerne ? og har derfor planlagt møder med mulige interessenter i weekenden. Det oplyste kommunikationschef Lynge Blak til RB-Børsen fredag.

Hvorvidt selskabet vil forsøge at sælge aktiviteter fra eller finde andre investorer, ønskede han ikke at oplyse.

I øvrigt gik en af selskabets egne udpegede hovedaktiver ? sikkerhedsfirmaet Vigilante ? torsdag konkurs efter begæring fra medarbejderne på grund af en tom kasse. 2M Invest ejede 14,9 procent af selskabet og havde investeret 39,9 millioner kroner.

Lynge Blak bekræftede over for RB-Børsen, at 2M er uhyre tæt på at måtte gå i betalingsstandsning. Dog var der muligheder, som skulle afprøves først.

- Bestyrelsen beklager denne situation og de tab, der næppe vil kunne undgås for aktionærer, kreditorer, medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere, skriver Michael Mathiesen og Lars Kolind i fondsbørsmeddelelsen.

Relevante links:
2M Invest fondsbørsmeddelelse
2M Invests aktiekurs



Vil du vide mere om 2M Invest?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere