Ærespris til dansk Oracle-specialist

Ti år med udvikling af IT-systemer med Oracle-databaser og udgivelsen af en bog om et af selskabets produkter resulterede for IT-konsulenten Lars Bo Vanting i en global Oracle ærespris. Til daglig arbejder han i et IT-firma i Schweiz.

For to uger siden blev IT-konsulenten Lars Bo Vanting ringet op i Schweiz, hvor han til daglig arbejder i selskabet Forum Informatik AG med Oracle-databaser. Opkaldet kom fra Oracles hovedkvarter i Californien. Det var chefen for selskabets certificeringsprogram, Mike Serpe, der havde en god nyhed.

Lars Bo Vanting fik at vide, at han på OracleWorld ville få overrakt en ærespris, Oracle Certified Master Honorary Award, som en ud af fire europæere. Normalt skal man igennem en række kurser på Oracle University og bruge arbejdstid på at blive certificeret.

- Det har jeg nu ikke været. Jeg har blot arbejdet med Oracle i ti år og så skrevet en bog ?OracleEnterprise Manager 101?, forklarer Lars Bo Vanting. Bogen blev udgivet marts i år på Oracle Press ? og medforfatter er Dirk Schepanek.

- Jeg havde ikke ventet, at mine små gøremål ville føre til sådan en anerkendelse, men det er da en motivation for arbejdet.

Mike Serpes motivering for prisen er da også Lars Bo Vantings bog og hans mangeårige arbejde med Oracle-produkter.

Ti års arbejde med Oracle

Lars Bo Vanting begyndte at arbejde med Oracle for ti år siden, hvor han var ansat i softwarehuset ProCon. Selskabet udviklede systemer baseret på Oracle, og derved blev han introduceret for software-gigantens produkter. Siden har han specialiseret sig inden for Oracle.

- Du holder oftest fast ved det, som du starter med. Hvis nu jeg var startet i en virksomhed, der støttede sig på DB2 ? ja, så havde jeg måske siddet på en lignende konference i IBM. Men jeg mener selvfølgelig, at Oracle udvikler gode produkter. Ellers havde jeg ikke holdt ved, forklarer han.

Udvikleren fungerer lejlighedsvis som kunde-reference for Oracle, når softwarefirmaet skal kunne give konkrete eksempler på succeshistorier med dets teknologi.

Tilfreds i Schweiz

Efter ProCon blev han ansat i softwarehuset TPI, der var et Oracle-hus ? og som senere blev fusioneret med SAP Tech, Sybase Consulting under navnet Corebit.

Det var mens han arbejdede i Corebit, at han flyttede til Schweiz. Lars Bo Vanting og hans kone var på udkig efter et hus i 1996, og da var huspriserne i Hovedstadsområdet begyndt deres himmelflugt. Det fik dem til at tage en gammel idé frem ? nemlig prøve en karriere i udlandet ? og da hans kone tidligere havde arbejdet i Tyskland, var springet til Schweiz ikke så stort.

Her arbejdede Lars Bo Vanting så for Corebit og senere Icon Medialab, da webkonsulenthuset købte Corebit. I foråret skiftede han så til det schweiziske firma Forum Informatik AG i Basel. Selskabet leverer Oracle-løsninger til en lang række industrier i alpelandet.

- Jeg arbejdede blandt andet i et par år med et projekt for SBB, de schweiziske jernbaner ? og det var erfaringerne herfra, som jeg tog udgangspunkt i, da jeg skrev min bog, fortæller han.

Derudover udvikler selskabet applikationer for eksempelvis pensionskasserne i Tyskland og Schweiz samt såkaldte infotainment-programmer blandt andet for verdensudstillingen EXPO.

Umiddelbart har Lars Bo Vanting og familien ingen planer om at vende hjem til Danmark. Landet er et udmærket IT-land at arbejde i, hvor opgaverne er præget af, at Schweiz har en stor farmaceutisk industri og en betydende finansiel sektor.

Relevante links:
Forum Informatik
Lars Bo Vantings hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere