Urealistisk at sidestille it-sikkerhed og brandsikkerhed

Rådet for IT-sikkerhed mener ikke det vil give mening at stille krav til it-sikkerheden på linje med de krav, der i dag stilles til brandsikkerhed.

I dag skal virksomheder leve op til en række krav til brandsikkerhed, som er fastsat ved lov. På samme måde bør virksomheder også leve op til en række fastsatte it-sikkerhedskrav. Det var et af de forslag, som blev luftet da Rådet for IT-sikkerhed i dag havde indbudt til dialogmøde.

Ideen bliver dog umiddelbart skudt ned af rådets formand, Allan Fischer-Madsen.

»Det er en fascinerende analogi. Men for at kunne lave en detaljeret lovgivning kræver det en modenhed og en tradition på området. Det bliver svært at lovgive på det her område, fordi det er så dynamisk og under stadig udvikling,« siger Allan Fischer-Madsen, der dog peger på at ideen kunne blive interessant i et it-governance sammenhæng.

Knap 40 interesserede fra virksomheder og interesseorganisationer havde lagt vejen forbi dialogmødet i Videnskabsministeriets lokaler i Bredgade. Rådet for IT-sikkerhed havde indkaldt til mødet for at rådet kan være sikker på at beskæftige sig med de ting, som optager virksomheder og borgere på it-sikkerhedsfronten.

Et af de centrale emner som blev rejst på mødet var hvordan it-sikkerheden kom højere op på agendaen hos virksomhedernes øverste chefer. Flere deltagere opfordrede rådet til at arbejde sammen med erhvervsorganisationerne om at informere de øverste chefer om de basale krav til it-sikkerhed.

En enkel deltager påpegede desuden, at det var vigtigt ikke at glemme den fysiske it-sikkerhed i kraft af brandanlæg, alarmanlæg, nødstrøm og lignende i forbindelse med virksomhedernes serverrum.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere