Internet i lommen

Internet kan snart tages med i lommen. Med den nye WAP-teknologi kan man bruge mobilen til at gå på Nettet. Teleselskaberne forventer at mobiltelefoner med WAP-teknologi bliver det næste store hit - Amerikanerne vurderer, at der i år 2003 vil være cirka én milliard brugere af trådløs kommunikation.


WAP-teknologien, eller "Wireless Application Protocol", er i øjeblikket det mest interessante bud på et trådløst Internet. Der findes ikke en mobiltelefonproducent med respekt for omsætning, der ikke har en WAP telefon i støbeskeen. WAP gør det muligt at hente data fra både lokale netværk og Internet. Blandt andet e-mails og særlige light-udgaver af websider. WAP kan installeres i alle former for små trådløse apparater, for eksempel håndholdte computere, armbåndsure, elektroniske lommekalendere og mobiltelefoner.


Amerikanske undersøgelser viser, at der i år 2003 vil være cirka én milliard brugere af trådløs kommunikation på verdensplan. Samtidig forventes det, at der vil være cirka én milliard brugere af Internet og at halvdelen af disse brugere vil bruge en trådløs forbindelse til at gå på Internet.


De flotte tal kræver dog, at alverdens mobiltelefoner udskiftes. Der findes nemlig ikke nogen mobiltelefoner på markedet i dag, der kan håndtere WAP-teknologien. Blandt de mobiltelefonproducenter, der satser stort på WAP-teknologien, finder man giganterne Ericsson og Motorola. Allerede ved årsskiftet introducerer Motorola sin første WAP-mobiltelefon på det danske marked, telefonen TimePort P7389.


(Kilde: Børsen)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ed A/S
    Salg af hard- og software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere