Medarbejderbredbånd er gift for elselskaberne

Teleselskaberne står bedre rustet end elselselskaberne på medarbejderbredbånd, fordi de kan levere totalløsninger. Og det efterlader elselskaberne i en dårlig situation.

Teleselskaberne er bedre rustet til at levere medarbejderbredbånd end elselskaberne, fordi de kan levere totalløsninger. Medarbejderbredbånd er ren gift for elselskaberne, mener teleanalytiker.

Alene TDC vil ved årets udgang have op mod 80.000 kunder, der får deres arbejdsgiver til at trække deres internetforbrug fra lønnen, inden der betales skat. Dertil skal man lægge yderligere 140.000 hjemmearbejdspladser.

»Medarbejderbredbånd er gift for elselskaberne. Arbejdsgiverne ønsker så lidt administration som muligt, og hvis de indgår en aftale med enten TDC, Telia, Cybercity eller Tele2, kan de få det hele på en regning,« siger teleanalytiker John Strand, Strand Consult.

Arbejdsgiverne kan blive nødt til at lave kontrakter med flere elselskaber, hvis de vil tilbyde medarbejderne at få en endnu hurtigere fiberforbindelse. Og problemet vokser, hvis staten vil til at tilbyde sine 130.000 ansatte medarbejderbredbånd.

Konsulent på medarbejderbredbånd-området, Christian Berg, Dansk Energi, ser det som en udfordring, at medarbejderne er spredt ud over et geografisk område. Og det vil med tiden måske føre til fælles løsninger.

Og de fælles løsninger er der ikke behov for, mener en af medlemsvirksomhederne, Midtvest Bredbånd i Holstebro.

»Hvis man vil tilbyde sine medarbejdere det bedst mulige, så må man se i øjnene, at man skal lave to eller måske tre aftaler. Jeg vil da gerne se den virksomhed, der vil stille sig op og forsvare, at en stor del af dens medarbejdere skal nøjes med noget, der er ringere end det, de kunne få, blot for at spare lidt administration,« siger Svend-Erik Jensen, administrerende direktør i Midtvest Bredbånd.

Midtvest Bredbånd har allerede aftaler i hus med virksomheder, som har accepteret, at selskabet først er ved at grave kabler ned, og at medarbejderne først kan komme på fibernettet senere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere