Muligt at sende MMS-beskeder mellem selskaber

Fra i dag kan man sende billedbeskeder til andre mobilbrugere hos et konkurrerende selskab.

Sonofon og Telia bryder i dag muren og gør det muligt for kunderne at sende billedbeskeder, de såkaldte MMS-beskeder, til hinanden påtværs af de to selskabers netværk. De to selskaber har fået løst de tekniske problemer og selskabernes i alt 1,6 mio. kunder kan derfor nu sende billedbeskeder til hinanden - hvis man vel og mærke har en af de nyere telefonmodeller.

Med åbningen mellem de to selskaber er der lagt i kakkelovnen til at MMS-markedet kan komme op i fart.
»I dag tænker ingen over, hvilket teleselskab de sender en SMS-besked til, og sådan bør det også være med en MMS-besked,« siger direktør i Telia Mobile, Jesper Brøckner, til Jyllands-Posten.

Tal fra IT- og Telestyrelsen viser, at der sidste år blev sendt mere end 2 mia. SMS-beskeder herhjemme. Hvor stort markedet for MMS-beskeder vil blive, er svært at spå om, men i Japan vokser forbruget af MMS-beskeder i samme takt som SMS-beskederne.

Siden december sidste år har det hos både TDC, Sonofon, Telia og Orange været muligt at sende MMS-beskeder til andre med samme mobiloperatør. TDC forventer at følge i fodsporet på det samarbejde som Telia og Sonofons indleder i dag og vil allerede i næste måned kunne tilbyde at man kan sende MMS-beskeder påtværs af netværkene.

Da det ikke nytter meget at have teknikken til at kunne tilbyde MMS-beskeder, hvis ikke kunderne er udstyret med MMS-telefoner, kører TDC en række tilbud på MMS-telefoner og forventer at have solgt 50.000 inden sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere