Microsoft samarbejder med Creative Commons

Microsoft er på vej med et gratis værktøj som gør det lettere at tilføje Creative Commons-licenser til Office-dokumenter.

Microsoft har indgået et samarbejde med Creative Commons om at indbygge de nye licenser i sine Office-programmer. Et nyt værktøj, der bliver frigivet senere i dag, skal gøre det lettere at tilknytte Creative Commons-licenser til de dokumenter, der er skabt i Office.

Når værktøjet er installeret kan man vælge Creative Commons i menuen, hvorefter et logo, en kort opsummering af licensen og et link til hjemmesiden tilføjes til dokumentet.

Microsoft er den første leverandør, der har valgt at indbygge Creative Commons i sine programmer. Det fortæller den amerikanske juraprofessor Lawrence Lessig, der er den oprindelige initiativtager til licensen.

»Det er vigtigt for os fordi der bliver skabt en meget stor mængde af kreative værker med Office-platformen. Det hjælper med at udbrede Creative Commons til et bredere publikum hvis der er enkel metode til at tilføje licenserne,« siger Lawrence Lessig.

Ifølge Microsofts egne tal er der flere end 400 millioner brugere af firmaets kontor-programmer, og aftalen kan dermed blive et vigtigt skridt for Creative Commons. Det første dokument der skal skabes med det nye værktøj bliver et foredrag om globalisering af den brasilianske musiker og kulturminister, Gilberto Gil.

Creative Commons er en fleksibel licens til software, musik, bøger og andre værker, hvor der skal fungere som en middelvej mellem total kontrol - »all rights reserved« og total frigivelse: »no rights reserved«. En dansk version af licensen blev officielt lanceret i starten af juli.

Det nye værktøj bliver tilgængelig gennem Microsofts hjemmeside og http://creativecommons.org/.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere