Lænset bankkonto giver "dummebøde"

En kunde i Danske Banks netbank har måtte slippe 1.200 kroner i bøde, fordi vedkommende fik lænset sin konto for 25.000 kroner.

En kunde i Danske Banks netbank fik lænset sin konto for 25.000 kroner. Banken dækkede tabet, men trak 1.200 kroner fra i selvrisiko. Kunden havde ikke beskyttet sin pc godt nok, lød forklaringen.

En kunde hos Spar Nord, der fik sin bankkonto lænset for 240.000 kroner, fik Finansrådet til torsdag i sidste uge at fremhæve reglerne på sit website:

»I tilfælde af tyveri via netbanken erstattes beløbet, bortset fra en selvrisiko på 1.200 kroner, medmindre der er tale om grov uagtsomhed fra kundens side.«

Statistisk set er risikoen for at få lænset sin konto dog temmelig lille i Danmark. Og den er mindre end i lande, som vi normalt sammenligner os med ifølge Dorte Toft, der er It-kommentator for Berlingske Business. ComON har dog kendskab til mindst ti sager, hvor danske kortejere har fået deres kortoplysninger misbrugt på nettet i de seneste måneder.

I de fleste sager om netbanktyveri drejer det sig om folk, der har listet en ondartet kode - en trojansk hest - ind på offerets computer. Koden åbner på denne måde en "bagdør" for angreb.

Også Spar Nord har dækket beløbet, men banken har øjensynligt ikke givet kunden en "dummebøde" på 1.200 kroner.

Netbanksikkerheden i danske banker er generelt bedre end i udlandet, da man i den danske bankverden fra start af har lagt sikkerhedsniveauet højere end i udlandet. I Danmark skal man ud over et brugernavn og en pinkode også have et certifikat fra banken på sin pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere