Kinesiske pirat-kopier bedre end originalen

Kinesiske og japanske producenter af kopi-produkter arbejder så hurtigt, at når de originale produkter kommer på markedet, tror kunderne, at de falske.

Kina er et land med en endeløs række af fabrikker, som pumper en lind strøm af elektroniske produkter ud på markedet. Samtidig betyder det dog også, at der er et enormt marked for pirat-kopier.

Ifølge hjemmesiden itwire.com er der nu eksempler på piratprodukter, som rent faktisk har gjort det umuligt for de originale produkter at etablere sig, fordi kopierne er gode nok, samtidig med at de ofte er hurtigere ude på markedet.

Et af produkterne, som pirat-producenterne har haft succes med, er LG's Chocolate mobiltelefon. LG var så lang tid om at lancere en kinesisk version, at den blev betragtet som en kopi, da den endelig kom. Især fordi den falske udgave rent faktisk var en velfungerende telefon.

Et andet eksempel er ifølge Itwire.com den bærbare Playstation. Her fik køberne tilmed smidt en stak pirat-kopier af spil med i købet.

Ifølge rygter har elektronikproducenten Samsung været så nervøse for, at deres telefoner blev produceret på det illegale kinesiske marked, at de sporede kopi-produkterne tilbage til pirat-producenten. Her tilbød de piraterne job hos Samsung og dermed en chance for at blive en legal fabrik. Det afslog de dog ifølge rygterne, da de kunne tjene langt mere ved at fortsætte som pirater.

En række andre produkter bliver rutine-mæssigt kopieret i Kina. Både elektroniske og andre produkter. De fleste produkter kommer dog aldrig nogensinde uden for Kina.

Piratkopiering af elektronik produkter er dog på ingen måde nogen ny ting. I 90'erne blev blandt andet Panasonics DVD-afspillere kopieret med det temmelig latterlige navn Panesoic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere