Comdex: Scott McNealy beskriver den tredje netværksbølge

Sun Microsystems markante direktør Scott McNealy tog scenen i Las Vegas og præsenterede firmaets vision om den tredje netværksbølge.

På Comdex-messen i Las Vegas har Scott McNealy præsenteret Sun Microsystems' vision for fremtidens IT - den tredje netværksbølge, som firmaet kalder det. Sun har i to årtier fremført sloganet "netværket er computeren" - som i dag er mere aktuelt end nogensinde - og McNealy forsømte ikke at minde publikum om, at firmaet har holdt fast i denne vision lige fra introduktionen af de første pc-til-pc-netværk (den første netværksbølge) til internettets fremkomst (den anden bølge).

Men så var det også slut med at se tilbage. I IT-industrien er det eneste som tæller fremadrettede strategier - helst bakket op af milliardbeløb til forskning og udvikling. McNealy havde et beløb klar - 10 milliarder dollar - som skal bruges til at realisere visionen om den tredje netværksbølge, der ikke helt overraskende handler om at skabe forbindelse mellem alle slags apparater, på alle steder, hele tiden.

"IT er for kompleks i dag. Kompleksitet betyder dårlig sikkerhed. Kompleksitet koster mange penge. Kompleksitet kan ikke vedligeholdes. Snart bliver det nødvendigt at indkalde alle under 30 til at arbejde som systemadministrator," sagde Scott McNealy.

Sun Microsystems vil fokusere på at nedbringe virksomhedernes driftsomkostninger og sikre en mere effektiv og forenklet udnyttelse af IT-ressourcer. Java og XML skal anvendes til at skabe åbne web-tjenester.

"Vi er på vej ind i en tidsalder hvor alt med et digitalt hjerteslag bliver forbundet. Mobiltelefoner, PDA'er og mærkater med radiosendere tillader husholdningsgenstande at kommunikere med butikshylder og baner vejen for etableringen af direkte forsyningskæder og dramatiske effektivitets-gevinster," fortalte McNealy i sit indlæg på Comdex.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere