Forholdene omkring Memory Card Technologys dramatiske krak i 2001 bliver grundigt endevendt i politiets anklageskrift. Ikke blot er firmaets stifter men også økonomidirektør Henrik Sørensen og en kvinde med tætte relationer til stifteren på anklagebænken, skriver Jyllands-Posten, der fået aktindsigt i sagen.
John Trolle, der i dag kun bruger efternavnet Rasmussen, er tiltalt for groft skyldnersvig, der i værste fald kunne have kostet selskabets bankforbindelser, Nordea og Danske Bank, et samlet tab på 820 millioner kroner. Ifølge anklageskriftet led de et tab på mindst 454 millioner kroner.
Anklageren mod MCT-stifteren går først og fremmest på at han sminkede regnskaberne. I flere år blev varelagre og omsætning opskrevet for at få bankerne til at give yderligere kreditter.
Regnskabet for 1997/98 viste en omsætning på 447 millioner kroner, et overskud på fem millioner kroner, og en egenkapital på 155 millioner kroner. I virkeligheden var omsætningen kun på 269 millioner kroner mens overskuddet reelt var et minus på 66 millioner kroner og egenkapitalen kun det halve, nemlig 84 millioner kroner, siger revisionsfirmaet KMPG, som på bagmandspolitiets bestilling har kulegravet MCT-tallene.
Den i anklageskriftet omtalte kvinde med tætte relationer til Trolle forsøger nu at få nedlagt navneforbud i Københavns Byret. Hun er sigtet for meddelagtighed i svindlen fordi Trolle i 2000 solgte hende en stak aktier og en luksussejlbåd til en samlet værdi af 7,5 millioner kroner - ifølge politiet var handlen så billig at det var skyldnersvig.
John Rasmussen, der i dag er direktør for Memory Corp i Belgien, nægter sig skyldig i alle anklager.