Trolle svindlede for 820 mio.

Ifølge anklageskriftet mod den bedragerisigtede John Trolle er også den tidligere økonomidirektør i MCT samt en kvinde med tætte relationer til Trolle skyldige i svindel til i alt 820 millioner kroner.

Forholdene omkring Memory Card Technologys dramatiske krak i 2001 bliver grundigt endevendt i politiets anklageskrift. Ikke blot er firmaets stifter men også økonomidirektør Henrik Sørensen og en kvinde med tætte relationer til stifteren på anklagebænken, skriver Jyllands-Posten, der fået aktindsigt i sagen.

John Trolle, der i dag kun bruger efternavnet Rasmussen, er tiltalt for groft skyldnersvig, der i værste fald kunne have kostet selskabets bankforbindelser, Nordea og Danske Bank, et samlet tab på 820 millioner kroner. Ifølge anklageskriftet led de et tab på mindst 454 millioner kroner.

Anklageren mod MCT-stifteren går først og fremmest på at han sminkede regnskaberne. I flere år blev varelagre og omsætning opskrevet for at få bankerne til at give yderligere kreditter.

Regnskabet for 1997/98 viste en omsætning på 447 millioner kroner, et overskud på fem millioner kroner, og en egenkapital på 155 millioner kroner. I virkeligheden var omsætningen kun på 269 millioner kroner mens overskuddet reelt var et minus på 66 millioner kroner og egenkapitalen kun det halve, nemlig 84 millioner kroner, siger revisionsfirmaet KMPG, som på bagmandspolitiets bestilling har kulegravet MCT-tallene.

Den i anklageskriftet omtalte kvinde med tætte relationer til Trolle forsøger nu at få nedlagt navneforbud i Københavns Byret. Hun er sigtet for meddelagtighed i svindlen fordi Trolle i 2000 solgte hende en stak aktier og en luksussejlbåd til en samlet værdi af 7,5 millioner kroner - ifølge politiet var handlen så billig at det var skyldnersvig.

John Rasmussen, der i dag er direktør for Memory Corp i Belgien, nægter sig skyldig i alle anklager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere