Artikel top billede

Nyt Asus-koncept kombinerer smartphone og tablet

Nu kan du proppe din smartphone ind i tavlecomputeren.

Den taiwanesiske producent Asus viser et meget usædvanligt koncept på Computex-messen i Taipei. Det nye produkt har fået betegnelsen PadFone og bliver beskrevet i denne pressemeddelelse sammen med andre nye produkter.

Asus beskriver selv PadFone som en ”konvergerende enhed, der kombinerer en smartphone og en tablecomputer i en symbiotisk gadget”.

I bund og grund er der tale om en tavlecomputer, der er udstyret med en klap på bagsiden. Hvis man åbner denne klap, kan man sætte sin telefon ind.

Konceptet bliver demonstreret i nedenstående video fra Asus. Det ser ud til at tavlecomputeren primært fungerer som skærm for telefonen; det er stadig smartphonen, der kører applikationerne, som så bliver vist på den større skærm.

Men samtidig kan telefonen også trække på tavlecomputerens batteri og højtalere. Hele enheden bliver sandsynligvis noget tykkere og tungere end de tyndeste tablets som iPad 2.

Mobiltelefonen har et display på 4,3 tommer, mens tavlecomputerens skærmstørrelse er 10 tommer. Hvis man sætter telefonen ind i tablet-enheden, kan den bruge telefonens 3G-forbindelse mens den lades op.

De nøjagtige tekniske detaljer kendes ikke endnu, men det ser ud til at PadFone kommer sidst på året og skal køre med den seneste version af Android. Tavlecomputeren har ikke selv et kamera, men kan udnytte telefonens kamera – der er et rundt hul på bagsiden.

Blandt de interessante nye produkter fra Asus er også Wave Xtion bevægelses-controlleren, der er udviklet af israelske Prime Sense, som også har leveret teknologi til Kinect.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere