VeriSign åbner for danske domænenavne

Det amerikanske firma VeriSign, som administrerer .com- og .net-domænerne, har åbnet for registrering af domænenavne med æ, ø og å - samt 96.000 andre internationale tegn.

VeriSign har startet et nyt fremstød for at markedsføre domænenavne med internationale skrifttegn, Internationalized Domain Names (IDN). De traditionelle 38 bogstavmuligheder i .com- og .net-domænenavne er udvidet til ikke færre end 96.000 tegn - lige fra dansk bolle-å til kinesiske kanji-tegn.

»Virksomheder og organisationer har hidtil kun kunnet bruge engelske tegn i deres webadresse. Det har betydet, at mange - herunder skandinaviske - virksomheder ikke har kunnet bruge deres navn med æ, ø eller å i deres webadresse. Gennem samarbejdet med Ascio og Speednames bryder vi sprogdominansen - og gør det muligt for brugere at navigere rundt på nettet - uanset hvilket sprog, de foretrækker at bruge,« siger Rusty Lewis, Executive Vice President, VeriSign Global Registry Services.

Ascio Technologies og Speednames har indgået samarbejdsaftaler med VeriSign og sælger de nye IDN-domænenavne i Danmark. En af de første kunder er bryggeriet Carlsberg, som har sikret sig www.øl.com.

»Vi i Ascio tror på at IDN kommer til at have stor indflydelse på internettets infrastruktur og a tde fleste registreringsmyndigheder af domænenavne i meget nær fremtid vil benytte sig af at kunne bruge IDN. Internettet bliver transnationalt - samtidig med at det globale netværk og internationale interesser skal plejes, skal der også tages hensyn til de lokale behov,« siger Mogens Nielsen, direktør, Ascio.

IDN mangler dog stadig den endelige godkendelse som standard for internationale domænenavne. Løsningen ligger foreløbig til godkendelse på skrivebordene hos Internet Engineering Task Force (IETF) som er ansvarlig for de grundlæggende internet-protokoller, bl.a. e-mail og DNS.

Den teknologiske platform for IDN består af to komponenter, Web-based Navigation og i-Nav plugin-modulet. VeriSign har installeret Web-based Navigation på alle sine 13 DNS-servere. Men IDN understøttes ikke i de gængse browsere - derfor skal man installere i-Nav plugin-modulet til Windows, hvis man ønsker at anvende adresser som www.øl.com direkte i Internet Explorer.

Plugin-modulet kan hentes gratis på VeriSigns nye hjemmeside for de internationale domænenavne, www.idnnow.com, som også kommer i en dansk sprogversion i næste måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere