Kineserne piller skeletter ud af WoW

Den kinesiske lancering af det seneste World of Warcraft har ladet vente på sig, fordi det værste indhold skulle fjernes fra spillet. Det har skabt vrede blandt kinesiske spillere.

De kinesiske myndigheder har sit hyr med at kontrollere, hvilke ting borgerne stifter bekendtskab med i cyberspace. Det har blandt andet resulteret i seks måneders ventetid på den seneste World of Warcraft-udgivelse, Burning Crusade.

Myndighedernes har nemlig krævet, at en række "upassende" ting skulle fjernes fra spillet. Så i den kinesiske udgave er henslængte kropsdele blevet fjernet, skeletter er udskiftet med gravsten og skeletfigurer har fået kød på knoglerne.

En anonym person hos The9, der repræsenterer WoW i Kina, forklarer, at ændringerne er lavet på grund af: »Kinas særlige situation og gældende love« og for »at fremme et sund og harmonisk online miljø«.

500 personer har indtil videre skrevet under på en online underskriftsindsamling mod det ændrede spil. På Bbs.ngacn.com har nogen opstartet kampagnen "Save the Bones".

En anden protestaktion er skudt i gang af nogle programmører, der har skabt en patch, som kan bringe de "uhyggelige" elementer tilbage i spillet. Det blev downloadet af 250 mennesker på den første dag.

World of Warcraft har 8,5 millioner brugere på verdensplan. 3,5 af dem sidder i Kina. "The Burning Crusade" blev lanceret i resten af verden den 16. januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere