TDC presser politikere med vildledende tal

Med usande tal forsøger TDC at presse politikerne til mindre regulering af mobilmarkedet. Teleanalytiker kalder det bevidst vildledning, mens Venstres teleordfører nu vil have IT- og Telestyrelsen til at udrede fup og fakta i sagen. Det skriver IT-avisen ComON i denne uge.

TDC beskyldes for at vildlede politikerne med en rapport om konkurrencen på det danske mobilmarked. TDC bruger rapporten til at argumenterer for, at konkurrencen er så hård at det forhindre udrulningen af nye teknologier og selskabet opfordrer politikerne til mindre regulering på området. Problemet er blot, at rapportens konklusioner bygger på usande tal.

»Det virker som et bevidst forsøg på at vildlede det politiske system, og det klæder ikke en virksomhed som TDC,« siger teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

Rapporten fra amerikanske Yankee Group peger på, at service providere uden eget mobilnet sidder på 23 procent af det danske marked, mens service providerne kun i få andre europæiske lande har mere end 10 procent af markedet. Det bruger TDC til at konkludere at konkurrencen i Danmark er den hårdeste i Europa og at politikerne bør slække på reguleringen af mobilområdet.

Tallene er dog lodret forkerte. Med TDC's køb af Telmore i januar og Sonofons køb af CBB Mobil i april, sidder service providere som Debitel i dag kun på cirka 7,5 procent af det danske marked. I lande som Norge, Finland og Tyskland sidder service providerne på henholdsvis 18, 20 og 26 procent.

»Det svarer til at man beskriver levevilkårene i Danmark i dag med tal fra Christian den fjerdes tid,« siger John Strand.

Hos TDC mener kommunikationsdirektør Ulf Lund ikke at selskabet er på glatis.
»Vi kunne måske have formuleret os mere præcist, men at kalde det vildledning er langt ude. Historisk set har service providerne været med til at presse priserne og gjort konkurrencen ekstrem hård,« siger Ulf Lund, der forsvarer sig med, at Telmore og CBB fortsat fungerer som selvstændige service providere.
Det argument affejes af John Strand.

»Det er TDC der fastlægger Telmores priser. Telmore er således ikke længere en selvstændig service provider, der kan presse prisen og dermed holder deres argumentation ikke,« fastslår John Strand og peger på at TDC Mobils direktør Mads Middelboe i maj fortalte en række analytikere at Telmore var fuldt integreret i TDC.

På Christiansborg vil Venstres teleordfører Tina Nedergaard nu bede IT- og Telestyrelsen om en kommentar, for at få fastlagt hvad der er fup og hvad der er fakta i TDC-rapporten.

»TDC må have en stærk interesse i at korrigere oplysningerne. Men jeg vil nu under alle omstændigheder forhøre mig hos de ansvarlige myndigheder for at få en objektiv vurdering,« siger Tina Nedergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere