Microsoft har købt Danger

Microsoft har købt firmaet bag T-Mobile SideKick mobiltelefonen, også kendt som Hiptop, som bruges af kendisser som Paris Hilton.

I skyggen af Microsofts forsøg på en fjendtlig overtagelse af portalgiganten Yahoo har softwarefirmaet slugt et andet og langt mindre firma med det nervepirrende navn Danger. I USA er producenten kendt for sin T-Mobile Sidekick mobiltelefon, der bruges af mange berømte kendisser som Paris Hilton.

Og Microsoft understreger da også i sin pressemeddelelse, at Danger har godt fat i en kundegruppe som er »ung og entusiatisk, internet-erfaren og social«.

SideKick kan benyttes til at browse på nettet, håndtere e-mail og kommunikere gennem instant messaging - og den er mere populær hos de unge end hos forretningsfolkene.

Det er ikke offentliggjort hvor meget Microsoft har betalt for Danger, men det skulle være sikkert, at mobilproducenten selv har ønsket at blive opkøbt - i modsætning til Yahoo, der indtil videre har afvist Microsofts tilnærmelser.

Danger har dog sit eget mobile operativsystem der konkurrerer med Windows Mobile og forretningsmodellen er noget anderledes end den, Microsoft bruger. Begge firmaer fremstiller ikke selv deres hardware, men Danger får en fast andel af mobiloperatørernes indtægter fra SideKick-brugerne, mens Microsoft licenserer sit operativsystem til producenterne.

En af de to Danger-stiftere, Joe Britt, har allerede én gang prøvet at blive slugt af Microsoft. Det skete, da han arbejdede i firmaet WebTV. Danger har omkring 300 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere