Danske konferencegæster spammet

Uønskede spammails væltede ind i mailboksen hos deltagerne ved en konference arrangeret af IDC Nordic.

Efter konferencen IDC Mobility, der blev afholdt i marts måned, modtog deltagerne uønskede og ulovlige spammails fra blandt andet UNI2 og Citrix, der var sponsorer ved konferencen.

»Jeg værner meget om min mailadresse, så det er faktisk meget generende at få uopfordrede mails. Jeg har ikke givet nogen tilladelse til, at der måtte sendes emails til mig, og derfor vil jeg faktisk kategorisere de henvendelser, jeg har modtaget, som spam,« siger konferencedeltager Thomas Dunk til ComON.

Hos Forbrugerombudsmanden er man enig i den vurdering.

»Før man må sende noget elektronisk markedsføringsmateriale, skal modtageren give sit samtykke,« siger jurist hos Forbrugerombudsmanden, Jane Frederikke Land.

Sponsorerne forsvarer sig med, at de blot har brugt de deltageroplysninger, de har fået fra IDC, og at de derfor ikke kunne vide, at de var på kant med markedsføringsloven.

»Det eneste, deltagerne har fået fra os, er en invitation til et seminar. Vi kunne jo ikke finde på at sende information, der ikke er relevant for modtageren. Vi har i øvrigt ikke skrevet under på noget fra IDC, om at vi ikke må bruge oplysningerne til markedsføring,« siger nordisk marketingschef for Citrix, Kurt Svenson.

»Vi har fået en deltagerliste udleveret fra IDC, og vi har antaget, at det var ok at bruge oplysningerne. Vi har ikke haft til hensigt at bryde markedsføringsloven, og vi beklager meget den fejl, der er sket,« siger administrerende direktør for UNI2, Daniel Elfort.

Hos IDC er det normal procedure, at konferencesponsorerne får en adresseliste over deltagerne. Men udover deltagernes navne og firmaoplysninger var listen denne gang også påført deltagernes emailadresser.

»Det er helt klart en fejl, at sponsorerne har fået emailadresserne. Det beklager vi, og procedurerne er nu blevet ændret,« siger direktør for IDC Nordic, Per Andersen.

ComON har talt med Datatilsynet for at afklare, om IDC har gjort sig skyldig i brud på persondataloven.

»Man bør foretage en interesseafvejning, og der skal altid være gode grunde til at videregive personlige oplysninger. Der er særdeles gode grunde til at beskytte folks emailadresser, og IDC siger da også, at de normalt ikke videregiver emailadresser, hvilket tyder på, at de har vurderet, at det ikke er nødvendigt. Alt i alt er det ikke tydeligt, at der er sket en videregivelse med henblik på markedsføring,« siger kontorchef i Datatilsynet, Lena Andersen, til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere