Krav om åbne standarder for det intelligente hus

Elsparefonden mener at et lukket marked for intelligente hussystemer medfører strømspild i milliardklassen.

Markedet for it-systemer der styrer de elektriske installationer i et hus eller en lejlighed er begrænset af mangel på konkurrence. Det mener Elsparefonden, som nu har taget initiativ til at få indført en fælles åben standard for trådløs styring og måling af eludstyr i boliger.

Ifølge Elsparefonden spildes der hvert af år milliarder af kroner til energi, fordi der investeres i de forkerte bygningssystemer.

Der findes allerede produkter på markedet til at styre for eksempel belysning, ventilatorer og varme- og indeklimaanlæg, så indeklimaet er godt, og energiforbruget ikke er højere end nødvendigt.

Men ofte er der tale om kablede systemer, hvilket gør dem dyre og besværlige at installere. Desuden kan systemer fra forskellige leverandører ofte ikke kommunikere med hinanden, og det kan gøre det meget vanskeligt at skabe en komplet løsning for husholdningens energiforbrug.

Elsparefonden mener derfor at der bør indføres en åben standard for trådløs kommunikation mellem styre- og overvågningsenheder til boliger, hvor forbrugerne har mulighed for at kombinere produkter fra forskellige leverandører og udbygge systemet i takt med, at behovene vokser.

Produkter der overholdes standarden skal markedsføres gennem kampagner og på Elsparefondens hjemmeside, og der skal udvikles software, som kan styre elforbruget i produkter der er udviklet efter standarden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere