Frit slag for spionprogrammer

Hvis du troede, at du var godt sikret mod alskens snagende spionprogrammer, så kan du godt tro om igen. En test viser, at selv de bedste antispy-programmer højest kan hamle op mod knap 50 procent af alle spionprogrammer.

Selv de bedste antispionprogrammer får baghjul af spionprogrammer, viser en test lavet af malware-test.com. Testen viser, at selv de bedste antispionprogrammer har svært ved at hamle op mod de spionprogrammer, der florerer på nettet.

Firmaet malware-test.com har testet 27 antispionprogrammer mod 11 spionprogrammer på Windows XP professional med Service Pack 2. Og testens resultater er langt fra godt nyt. Testens resultater viser nemlig, at selv de bedste antipspionprogrammer allerhøjest kan takle maksimalt halvdelen af alle spionprogrammer.

Antispionprogrammerne blev vurderet efter, hvor hurtig de var i stand til at opdage og genskabe data, som spionprogrammerne havde ændret i.

Programmet PC Tools Spyware blev i denne forbindelse kåret til det bedste, eftersom at det var i stand til at opdage helt præcist 49,6 procent af de spionprogrammer, som var installeret på pc'eren. Næstbedst var F-Secure Internet Security, mens Norton Internet Security måtte tage til takke med en tredjeplads.

Spionprogrammer er snu på flere punkter. Dels er det svært at opdage, fordi brugeren sjældent har problemer med computeren, som hvis den var inficeret med virus eller orm. Desuden består spionprogrammerne af normale programmer, der gør det sværere at fjerne alle dele, som et spionprogram installerer.

De fem bedste antispionprogrammer i testen:

1. PC Tools Spyware Doctor: 49.64%
2. F-Secure Internet Security: 44.53%
3. Norton Internet Security: 40.88%/ Ahnlab SpyZero
4. SUPERAntispyware: 40.15%
5. Microsoft Windows Defender: 39.42%

Klik her for at læse mere om testen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere