Tele2 på kant med loven

Tele2's nye Freeway-abonnement markedsføres, men leveres ikke. Det kan være et brud på markedsføringsloven.

Det kan være et brud på markedsføringsloven, når Tele2 ikke er i stand til at levere deres nye Freeway-produkt indenfor den lovede tidsramme. Tele2Freeway markedsføres med en leveringstid på 5 til 7 uger, men mange kunder har alligevel ventet i over fire måneder.

En af de utilfredse kunder, som har beklaget sig overfor ComON, fortæller, at han gentagne gange har henvendt sig til Tele2, for at høre, hvornår han kan forvente at hans Freeway-abonnemnet træder i kraft. Han har ventet i over fire måneder.

»Tele2 kundeservice har flere gange per telefon fortalt mig, at min ordre har været "gået i stå", grundet fejl i deres eget system,« siger han. Undervejs forsøger han at opsige abonnementet, hvilket ikke sker. Tilmed modtager han et brev om, at forbindelsen vil virke en bestemt dato. En dag som lå før modtagelsen af brevet.

»Derefter beslutter min kæreste og jeg, at give dem en chance til, da vi fik besked om, at det ville virke den 18. april,« siger kunden til ComON. Men til gengæld modtog han onsdag den 28. marts en email om, at hans telefonabonnement nu er lukket hos Tele2, og at Freeway-abonnementet er blevet aktiveret. Men han har ikke modtaget noget ADSL-modem fra Tele2, og samtidigt er forbindelsen til hans fasttelefon forsvundet.

TDC bekræfter, at kundens nummer er opsagt på vegne af en indgået ordre fra Tele2. Men den har TDC Branchesalg, ifølge ComON's oplysninger, først modtaget 14. marts, til trods for at kunden bestilte Freeway hos Tele2 for over fire måneder siden.

Hos Teleankenævnet, der behandler forbrugernes klager, fortæller chefkonsulent Nina Sandroos, at utilfredse Tele2-kunder er begyndt at henvende sig.

»Jeg kan bekræfte, at vi modtager en del telefoniske henvendelser vedrørende Freeway,« siger hun. Hvor mange kan hun dog ikke fortælle, da der ikke føres den form for statistik. Teleankenævnet opfordrer kunder til at sende et klagebrev til udbyderen, hvis de er utilfredse. Først derefter, kan teleankenævnet se på utilfredse kunders henvendelse.

»Det er en betingelse for, at vi kan behandle en klage, at der er klaget skriftligt til teleudbyderen først,« siger Nina Sandroos til ComON.

Marlene Winther, fuldmægtig i Forbrugerstyrelsen, oplyser, at styrelsen indtil videre kun har modtaget én enkelt henvendelse angående utilfredse og ventende Freeway-kunder. Hun ønsker ikke at omtale den konkrete sag, men siger, at en bred markedsføring, hvori man ikke holder hvad man lover, kan være et brud på markedsføringsloven.

»Man må ikke vildlede i markedsføringen, og man skal overholde god skik,« siger hun til ComON.
Om Tele2 vildleder, ved at love men ikke levere, ønsker hun ikke at kommentere, men forklarer, at det kan være en overtrædelse af markedsføringsloven, når en teleudbyder ikke leverer indenfor den aftalte tid. Der kan dog ifølge Forbrugerstyrelsen være fejl undervejs som giver længere men acceptabel, ventetid end den forventede.

»Det afgørende er, om man vildleder kunderne og ikke lever op til det, man lover,« siger Marlene Winther fra Forbrugerstyrelsen.

Det var onsdag eftermiddag ikke muligt at få en kommentar fra administrerende direktør i Tele2, Thomas Nistrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere