3G-forskning værdiløs

Når regeringens 3G-forskning ligger klar i 2008, vil 3G-nettet være fuldt udbygget, og det betyder, at forskningen reelt vil være værdiløs - for ingen forventer, at masterne vil blive pillet ned igen.

Folketinget besluttede i 2003 at bruge 30 millioner kroner på at forske i de sundhedsmæssige konsekvenser af mobilstråling. De første 15 millioner blev delt ud i 2004, og resten af pengene blev i går fordelt på fire forskningsprojekter, men forskningsresultaterne ligger tidligst klar i 2008, og på det tidspunkt vil de ikke kunne få indflydelse på telepolitikken, fordi 3G-nettet allerede vil være fuldt udbygget.

»Vi vil presse på for at få resultaterne ud så hurtigt som muligt, men vi kigger på en tre-årig tidsramme. Bedre kan vi ikke gøre det,« siger professor Phillipe Grandjean, der er formand for Det Strategiske Forskningsråd til Jyllands Posten.

Han erkender, at det ud fra en sundhedsmæssig betragtning ville have været smartere at gøre tingene omvendt, så man havde forsket først og etableret 3G-nettet bagefter.

»Situationen opstår, fordi man har igangsat den her teknologi uden at have iværksat forundersøgelser. Man kunne sagtens have lavet for eksempel neurologiske forsøg, inden der blev givet tilladelse til selskaberne. Det er en lidt omvendt rækkefølge, tingene sker i,« siger Phillipe Grandjean.

Ifølge IT- og Telestyrelsen vil teleselskaberne i alt opsætte mellem 8000 og 10.000 3G-master, og regningen for at pille masterne ned igen beløber sig til omkring én million kroner per mast.

3G-teleselskaberne, TDC, Telia og 3, har forpligtet sig til at dække mindst 80 procent af Danmark i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere