TDC: 1000 hotspots i år

TDC åbner tirsdag knap 400 nye hotspots og forventer at det samlede antal vil runde 1000 inden årets udgang.

Tirsdag åbner TDC for knap 400 nye hotspots, der gør det muligt at komme trådløst på nettet hos McDonalds, Statoil og Baresso. Så når sulten alligevel skal stilles eller bilen tankes, er det muligt for folk på farten at surfe, downloade mails og lignende.

Sammen med TDC's eksisterende hostpots når selskabet dermed op på over 430 hotspots, og totalt set vil Danmark således være dækket af mere end 600 Wi-Fi zoner eller hotspots, som de populært kaldes. Men TDC lægger ikke skjul på, at endnu flere er på vej.

Inden udgangen af året forventer selskabet selv at drive mere end 750 hotspots landet over, og sammen med konkurrenternes hotspots, vil det bringe det samlede antal op over 1000.

»750 TDC-hotspots er et godt bud, men det er muligvis højere,« siger direktør i TDC Totalløsninger, Lars Torpe Christoffersen, og peger på at teleselskabet har været i kontakt med stort set alt hvad man kan forestille sig af tankstationer og andre, der holder til der hvor folk på farten færdes. Lars Torpe Christoffersen vil ikke ud med hvilke virksomheder TDC forhandler med, men understreger at interessen er stor.

»Det ser ikke ud til overhovedet at blive noget problem at nå de 750,« supplerer Stig Berthelsen fra TDC Erhverv.

Den primære målgruppe er forretningsfolk på farten, og Lars Torpe Christoffersen ser helt klart nogle fordele for hotspots frem for 3G-telefoni.
»Hastigheden er langt højere, der er ingen bindingsperiode og du skal ikke betale for forbruget,« understreger Lars Torpe Christoffersen.

Fra tirsdag vil kunderne på alle landets McDonalds-restauranter, Statoil-tankstationer og Baresso-kaffebarer kunne surfe på en 2 Mbit-forbindelse.

»Vi ser det som en oplagt mulighed for at fastholde vores eksisterende kunder, men også for at skabe et behov hos andre,« siger Søren Bjelka, der er informationschef hos Statoil. På alle selskabets tankstationer, bliver der særlige parkeringspladser til kunder, der vil surfe.

Det kommer til at koste 199 kroner om måneden, men bliver gratis i de første tre måneder. Når man tænder sin computer, lommetelefon eller pda og åbner et browservindue popper der automatisk et login-vindue op.

Hotspots'ene understøtter både windows, macintosh og linux-styresystemer, men mac- og linux-brugerne skal dog ikke forvente at kunne få support hos TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere