Ny standard for elektronisk overvågning

Inden den 1. september kommer en ny, omfattende og kontroversiel standard for politiets elektroniske adgang til alle telenetværk.

European Telecom Standards Institute (ETSI) har nedsat en arbejdsgruppe, "Lawful Interception" (SEC LI), som skal standardisere den hemmelige bagdør, der skal give politiet adgang til alle digitale telenetværk. Papiret, ES 201 671 i version 2.1.1, beskriver et universelt interface, hvor politiet og efterretningstjenester kan "logge sig ind" og lytte med i den elektroniske kommunikation.


Senest den 31. august skal arbejdsgruppen være færdig med en ny version af standarden, som beskæftiger sig med PSTN, ISDN, GSM og GRPS - en udgave til digitale radionetværk, TETRA, kommer senere. Det foreløbig papir kan læses på internet hos det amerikanske website Cryptome.


Det tyske magasin c't fra Heise Verlag og forlagets internet-nyhedstjeneste Telepolis har afsløret, at arbejdsgruppen omfatter medlemmer, der ikke kun har en baggrund hos politiet i de respektive medlemslande, men også hos efterretningstjenesten. Holland, Tyskland, England, Rusland og Israel har angiveligt plantet efterretningsfolk i arbejdsgruppen, og Heise Verlag har offentliggjort navnene på de pågældende medlemmer - hvilket fik ETSI til at true med juridiske konsekvenser.


Arbejdspapiret indeholder en paragraf, som kræver at teleudbyderne skal gøre det umuligt at spore, hvilken offentlig myndigheder der har foretaget overvågningen. Det betyder, at alle EU-medlemslande får frit spil til at lade de nationale efterretnings-tjenester lytte med gennem ETSI-interfacet uden mulighed for kontrol. Teleselskaberne forpligtes også til at hemmeligholde antallet og omfanget af de aflytninger, som gennemføres.


(Kilde: Telepolis)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere