Dum, dummere, software

Mange programmer har den samme I.Q. som en toaster. Det konkluderer et firma, som har specialiseret sig i intelligente brugerflader.

Usability-firmaet Isys Information Architects har samlet en række gruopvækkende eksempler på tåbelige brugerflader i sin "Hall of Shame". Den almindelige computer-bruger kan sikkert nikke genkendende til mange af eksemplerne, ikke mindst i kategorien "Interface Stupidity", hvor klodsede dialogmeddelelser udstilles til skræk og advarsel.


Trods bemærkelsesværdige teknologiske fremskridt har de fleste programmer stadig den samme I.Q. som en toaster, konkluderer Isys Information Architects. Brugeren afbrydes med dumme spørgsmål eller præsenteres for overflødige, forvirrende meldinger.


Et eksempel fra "Hall of Shame" er programmet TurboTax for Windows, hvor brugeren, hver eneste gang man vælger "Afbryd", mødes med en meget sigende dialogboks, der forklarer - hvis man skulle have glemt det - at man har valgt "Afbryd".


I ældre versioner af programmet Notepad, der følger med Windows, bliver man konfronteret med følgende besked, hvis man forsøger at gemme en tom tekstfil: "You have not entered any text to be saved. Type som text, and then try again." Det skal dog retfærdigvis siges, at den tåbelige dialogboks er fjernet i nyere udgaver.


Der er mange andre eksempler. Den engelske stavekontrol i Netscape Communicator foreslår at erstatte ordet "CD-ROM" med "CD-ROM", og en værktøjstip i AutoCAD Mechanical charmerer brugeren med beskeden om "Click this to display an overview of this dialog box, idiot."


I Windows NT kan man risikere at møde følgende advarselsdialog: "Copy Profile Error - The operation completed succesfully". Windows 95 er mere intelligent og har altid et godt råd parat, som i denne dialogboks: "Cannot delete: There is not enough free disk space. Delete one or more files to free disk space, and try again".


Du kan finde mange flere eksempler i Hall of Shame på nedenstående adresse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere