Bankdata får avanceret Internet-banksystem fra CMA

Kunder i de 17 danske banker, der benytter Bankdata i Fredericia som datacentral, kan se frem til at kunne bruge deres pc, mobiltelefon, håndholdte computer (PDA) og tv til at ordne deres bankforretninger.


Bankdata har nemlig som den første danske virksomhed investeret i den tyske BROKAT e-business platform. BROKAT forhandles af CMA SYSTEMS A/S i Lyngby, der er en del af den store norske Merkantildata-koncern.


BROKATs løsning bruges i dag i mere end 1.600 banker verden over.


"Vores kunder er typisk mindre og mellemstore pengeinstitutter, der alle har lukkede pc-bank løsninger. Med det nye system får de en åben Internet-baseret service med faciliteter og funktioner, der skaber et af de stærkeste net-bank koncepter på markedet," siger ordførende direktør Ove Vestergaard, Bankdata.


BROKAT giver et første indblik i den fagre nye fremtidsverden, hvor man kan komme i kontakt med sin bank, uanset hvor man befinder sig. Systemet er således forberedt på, at man kan betjene det både fra sin pc, mobiltelefon eller fjernbetjeningen til et web-tv.


"BROKAT fungerer som en slags mellemled - middleware - mellem bankkunden og bankens centrale edb-system. Det arbejder sammen med alle typer bankcomputere og kræver derfor ikke, at banken skal udvikle egne systemer helt fra bunden, som det har været tilfældet med andre Internet-bankløsninger på det danske marked. For Bankdata betyder det en meget kortere 'time-to-market'," forklarer adm. direktør Klaus Østermann, CMA SYSTEMS.


Bankdatas nye Internet-bank system indeholder det nyeste indenfor datasikkerhed. Informationer krypteres med 128 bit, og systemet kan håndtere både PIN-koder, TAN (Transaction Authentication Number) og digitale signaturer. Senere kommer også smartcards.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Alfapeople Nordic A/S
    Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

    Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

    08. oktober 2024 | Læs mere


    Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

    Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

    23. oktober 2024 | Læs mere


    Årets CISO 2024

    Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    24. oktober 2024 | Læs mere