Mars TV: Live fra den røde planet

NASA bygger et interplanetarisk Internet, der skal forbinde Jorden, Mars, Jupiter og planetens måne, Europa.

Rumfartsorganisationen NASA har startet projektet "Interplanetary Internet", som skal udvikle teknologier til et rumbaseret netværk. Det konkrete formål er at øge båndbredden mellem Jorden og sonder i kredsløb om andre himmelsobjekter.


I 2007 vil NASA sammen med den italienske rumfartsorganisation sende en telekommunikationssatellit i kredsløb om Mars. Med en båndbredde på 1 megabit i sekundet kan sonden sende omkring 85 gigabit data tilbage til Jorden hver eneste dag.


Til sammenligning kunne den meget omtalte Pathfinder-mission ikke overføre mere end 30 megabit om dagen.


Resultatet: større og flottere panorama-billeder af den røde planet. Den høje båndbredde giver også bedre kontrolmuligheder, fordi signalet ikke er så længe undervejs.


Dermed skulle det være muligt at undgå sammenstød med klipper og andre objekter, når kommende Mars-robotter skal styres hen over planettens overflade. Pathfinder-robotten kørte ind i en klippesten, men kom fri igen efter kort tid.


"Sammen med bredbåndsforbindelsen kan multispektrum-måleapparater og kameraer levere et permanent billede af Mars-omgivelserne. Firmaer kan viderebehandle informationerne og udvikle virtuelle opdagelsesrejser til planetten: Mars TV," siger Brad Edwards, direktør for Mars Network Office.


Den samme teknologi skal anvendes i kommende missioner til Jupiter og månen Europa.


(Kilde: Futurezone / CNN)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere