Venstres ordfører raser mod dansk terrorspil

Venstre IT-ordfører raser over Fighters+Lovers terrorstøtte spil. I spillet skal man hjælpe medlemmerne med at samle ind til grupperne FARC og PFLP, som danske domstole vurderer som terrororganisationer.

Den danske gruppe Fighters+Lovers har i dag lanceret et spil, hvor man skal hjælpe gruppen med at samle støtte til bevægelserne FARC og PFLP. Forleden blev gruppen idømt betingede fængselsstraffe ved Højesteret for at støtte organisationer, der regnes for terrorgrupper.

Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen er faret i flint over spillet.

"Det gør mig direkte vred, at gruppen vælger at fortsætte deres kamp virtuelt. Jeg synes, på ingen måde det er okay, at bare fordi man kalder sig socialist og vinker med det røde flag, så må man opildne til støtte af grupper, der klart overtræder alle demokratiske principper, og som er fuldstædig ligeglade med uskyldige menneskers liv," siger Michael Aastrup Jensen til ComON.

Michael Aastrup Jensen betragter spillet som socialistisk propaganda til fordel for det, han og retten mener er terrororganisationer.

"Et computerspil vil helt naturligt henvende sig til en yngre målgruppe. Det er helt usmageligt, at Fighter+Lovers på denne måde forherliger det som PFLP og FARC står for. Begge grupper er synonym med en socialistisk tankegang, hvor målet helligere midlet, og det også selvom det betyder, at uskyldige civile må lade livet," afslutter Michael Aastrup Jensen, som opfordrer gruppen til med det samme at tage spillet af deres hjemmeside.

Fighters+Lovers blev dømt betingede straffe for at have indsamlet godt 5000 kroner til de to organisationer på salg af t-shirts. Gruppen skal betale sagsomkostninger på knap 1,5 million kroner.

Spillet kan prøves her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere