Stille premiere for elektroniske fakturaer

De to læs-ind centraler, der skal hjælpe virksomheder med at omdanne papirfakturaer til elektroniske, fik en stille første dag. Således passerede omkring 2000 fakturaer i gennem de indscanningsmaskiner, som kan klare op til 10.000 fakturaer i timen.

Gårsdagens premiere på ekspeditionen af elektroniske fakturaer fra virksomheder til det offentlige forløb stilfærdigt. Det er i hvert fald meldingen fra de to Læs-ind centraler, som netop er etableret med det formål at hjælpe virksomhederne ind i den elektroniske verden.

Således løb kun omkring 2000 fakturaer i gennem de to centralers store indscanningsmaskiner, som er bygget til at kunne håndtere op til 10.000 fakturaer i timen. Det skriver ErhvervsBladet.

Virksomheder, der ikke har fået de elektroniske faktura-systemer på plads, eller som ikke mener der er økonomi i at investere i deres eget system, kan sende deres papirfakturaer til de to Læs-ind centraler. Her scannes regningerne ind og sendes i elektronisk form til den rette offentlige modtager. For virksomheder med en årlig omsætning under 15 millioner kroner er det gratis at bruge Læs-ind centralerne. For virksomheder med en omsætning over 15 millioner kroner koster det 6,25 kroner per faktura at lade Læs-ind centralerne stå for videreformidlingen.

Det Post Danmark ejede Data Scanning og firmaet JWN Data driver de to Læs-ind centraler, og hos Datascanning var den stille start forventet.

»Jeg er godt tilfreds med en stille start, så vi lige når at få det hele på plads. Vi havde ikke ventet flere fakturaer, da virksomhederne sjældent fakturerer ved indgangen til en ny måned,« siger administrerende direktør Niels Frost Larsen fra Data Scanning til ErhvervsBladet.

Han forventer at Læs-ind centralerne fremover vil behandle flest fakturaer mellem den 24. og 28. i hver måned.

Oprindeligt var det meningen, at alle offentlige myndigheder ganske enkelt kunne nægte at modtage papirfakturaer efter 1. februar. Men i midten af januar opfordrede finansminister Thor Pedersen de offentlige myndigheder til at give virksomhederne lidt ekstra snor, fordi mange virksomheder har haft svært ved at nå at blive klar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere