200.000 danskere har en piratversion af Windows

600.000 brugere af Windows styresystemet har været inde for at opdatere på Microsoft hjemmeside i de sidste fem måneder. En tredjedel af dem havde en ulovlig version istalleret.

Microsoft så gerne, at brugerne såvel private som virksomheder rent faktisk køber en licens til Windows styresystemet. Men for især mindre virksomheder og private brugere står en lovlig licens stadig langt nede på listen.

Det har fået Microsoft til at søge nye veje for at udrydde piratlicenserne.

»Tidligere har vi har købt udstyr fra leverandører, som vi har mistænkt for at snyde med licenser, for derved at afsløre dem,« fortæller Nis Bank Lorenzen, produktchef hos Microsoft Danmark.

Det seneste tiltag er WGA, - Windows Genuine Advantage, hvor brugerne opfordres til at validere deres Windows version, når de opdaterer.

Over de sidste fem måneder har 600.000 danskere været inde for at opdatere Windows og 200.000 har fået tilbagemeldingen om, at deres licens ikke var gyldig og at de derfor ikke kan opdatere. Der er for en stor del tale om private, men ifølge Microsofts Danmark, er der en stor gruppe små virksomheder imellem.

»De fleste ved ikke, at de har en ulovlig licens, men det er kun en håndfuld, der rent faktisk har købt nyt efter at have være igennem valideringen,« fortæller salgsdirektør Bjarne Riis fra Microsoft.

De brugere, der får at vide, at deres licens ikke er gyldigt får automatisk et tilbud om at købe en legal version online. Desuden opfordres brugerne til at kontakte deres lokale forhandler for at få klar besked om mulighederne.

»Vi tilbyder et direkte salg af en licens, men det er der faktisk ingen, der tager imod, og vi har kun fået ti til 20 henvendelser i kundecentret vedrørende de manglende licenser,« siger produktchef Nis Bank Lorenzen, der har ansvaret for licensområdet.

Han gør det dog klart, at Microsoft forlanger, at brugerne skal oplyse, hvor de har fået deres software fra, hvis de ønsker at købe en licens online.

»For håndværkmesteren står en lovlig licens jo ikke øverst på indkøbslisten. Han vil sikkert gerne betale, men aftalen er bare ikke så vigtigt for ham,« siger produktchefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere