Mange chefer læser de ansattes elektroniske post

De ansatte overvåges på arbejdspladserne i langt højere grad end de fleste er klar over, mener fagforeningerne.

Selv om der kun har været få retssager om overvågning af medarbejdere, mener flere fagforening, at der foregår omfattende overvågning på de danske arbejdspladser. Det skriver Erhvervsbladet. Det er især mindre virksomheder, hvor cheferne ofte læser de ansattes elektroniske post - uden at medarbejderne er klar over det.

»Specielt mindre virksomheder er slet ikke bekendte med de mange forskellige regler inden for it-sikkerhed. Det betyder, at arbejdsgiveren følger med i medarbejdernes emails og logfiler, der kan spore de besøgte hjemmesider,« siger chefjurist i HK Jeanette Hahnemann til ErhvervsBladet.

Det forholdsvis lille antal retssager kan skyldes, at medarbejderne ofte ikke er interesseret i, at de følsomme oplysninger fra den private mailkorrespondance kommer frem i en retssag. I mange tilfælde ender det med, at parterne finder frem til et forlig.

»Efterhånden som udstyret bliver billigere og teknologien mere avanceret, vil sagerne vokse. Det varer ikke længe, før man kan sætte små overvågningskameraer ind i computeren,« siger it-konsulent i HK, Leif Limkilde Bloch.

Ifølge en undersøgelse fra LO er det kun 43 pct. af medlemmernes arbejdspladser der har en officiel it-politik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere