Museskader er stadig ikke en anerkendt arbejdsskade

Selv om tre danskere i slutningen af september fik anerkendt museskader som arbejdsskader, skal de mange danskere med smerte i skuldre og albuer ikke sætte næsen op efter erstatning.

»En historisk dag« var blot et af mærkater, der blev klistret på tirsdag den 26. september. Her anerkendte Arbejdsskadestyrelsen for første gang nogensinde tre museskader som arbejdsskader, hvilket fik landets fagforeninger til at juble.

Som ventet betyder den ændrede holdning hos Arbejdsskadestyrelsen dog ikke, at der nu er åbnet op for erstatninger i massevis. Tværtimod har Arbejdsskadestyrelsen i dag slået fast, at de fortsat ikke regner museskader som arbejdsskader, da de ikke mener, at der er medicinsk dokumentation for sammenhængen mellem arbejdet med computermus og bestemte sygdomme i armen.

»Retslægerådet havde i forbindelse med retssagen udtalt, at der kunne være en sandsynlig årsagssammenhæng mellem arbejdet med computermus 32 timer om ugen og tilskadekomnes smerter i nakke, skulder, åget og højre arm.
Der er efterfølgende gennemført et større lægevidenskabeligt udregningsarbejde gennem DASAM (Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin), som viser, at der ikke er medicinsk bevis for, at arbejde med mus og tastatur kan give sygdomme i hånden, underarmen, albuen eller nakke-skulderområdet« skriver Arbejdsskadestyrelsen i den praksis, som man har præsenteret i dag.

Det betyder, at Arbejdsskadestyrelsen fremover vil behandle hver enkelt sag for sig, og at de stadig ikke anser museskader for at være arbejdsskader. Samtidig slår de dog fast, at der stadig skal være mulighed for at få anerkendt en museskade i ganske særlige tilfælde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere