Følg Mirs sidste minutter på Internet

Når den russiske rumstation om få dage for første gang i 15 år genindtræder i Jordens atmosfære, og bliver sønderrevet i tusindvis af stumper og stykker, kan Internet-brugere få minutter senere hente en videooptagelse af rumspektaklet.

Rumstationen Mir bliver ikke det eneste usædvanlige objekt på himlen over Stillehavet den 22. marts. Et observationsfly med et filmhold og teknisk udstyr vil befinde sig indenfor 300 kilometer fra det formodede nedstyrtningssted. Endnu er det usikkert, om den 22. marts faktisk bliver dagen, hvor den gamle russiske station møder sin skæbne - det russiske rumcentrum har flere gange ændret datoen - men sikkert er det, at Mirs møde med atmosfæren bliver optaget fra flyet og sendt over Nettet.


Mir er en af verdens første rumstationer, og med sin vægt på 140 tons er det lidt af en kolos, der skal styres ned i sin grav dybt under havets overflade. Mindst 100 tons vil sandsynligvis brænde op i atmosfæren, men det efterlader stadig 40 tons rumaffald, som ventes at brække i mange små stykker og udløse et fantastisk spektakel på himlen over Stillehavet.


Filmoptagelsen bliver ikke transmitteret direkte over Internet, men filmen bliver tilgængelig kort tid efter på hjemmesiden MirReentry.com. Streaming-teknologien skal leveres af firmaet NaviSite, der tidligere bl.a. har leveret teknologi til Madonnas Internet-koncent, som blev set af 9 million brugere. NaviSite ejes af CMGI og Microsoft.


Mirs genindtræden i atmosfæren ventes at blive det største rumspektakel siden Tunguska-meteoren styrtede ned i Sibirien i 1908. Rumstationen har været i kredsløb i 15 år, men har i de senere år været plaget af problemer.


(Kilde: InternetNews)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere