Ree har skåret ind til benet i Zepto

I løbet af sommeren har rigmanden Karsten Ree skåret dybt i Zepto Computers. To butikker er lukket og to tredjedele af medarbejderne er blevet fyret efter outsourcing af produktion og serviceopgaver.

Karsten Rees indtog som stærk mand i Zepto Computers har vendt op og ned på hverdagen i den ambitiøse elektronikproducent og forhandler. Hvor der for et år siden var ansat mere end 90 medarbejdere i selskabet er bemandingen nu nede på 30 mand, som fortrinsvis tager sig af salg, marketing, design og produktudvikling.

En butik tilbage

Nedskæringerne er en konsekvens af, at Zepto siden maj har outsourcet produktion og serviceopgaver til henholdsvis Rosenmeier Electronics og Infocare. Samtidig har Zepto i

løbet af sommeren lukket sin udsalgsbutik indkøbscenteret Fields på Amager, mens butikken på Ros Torv i Roskilde lukker og slukker i dag fredag. Tilbage er i dag kun Zepto-butikken på Fisketorvet i Københavns Sydhavn.

Omvæltningerne i Zepto startede for alvor i vinters, hvor Zepto for alvor mærkede virkningerne af finanskrisen og den deraf følgende nedgang i omsætningen. Samtidig var hverdagen præget af en række negative historier om dårlig og langsom kundeservice. Men trods forsikringer om bod og bedring lykkedes det ikke at få Zepto ud af det forretningsmæssige uføre, som løbende er blevet forklaret med en kombination af svigtende leverancer af komponenter og den pressede markedssituation. Og i løbet af vinteren og foråret måtte Zepto flere gange lægge ryg til voldsomme nedjusteringer af forventningerne til omsætningen for 2009.

Brug for ny kapital

I april stod det klart, at der var brug for yderligere kapital for at redde selskabet. Offentliggørelsen af regnskabet for 2008 blev flere gange udsat, ligesom en planlagt generalforsamling blev udskudt. Samtidig skruede Karsten Ree igen op retorikken. Til CRN s søsstemrmedie ComON sagde Ree blandt andet, at »der skal ske ændringer, hvis jeg skal skyde flere penge ind i virksomheden«.

I maj kulminerede krisen med at Karsten Ree skød yderligere 15 millioner kroner ind i selskabet. Samtidig blev direktør Johnny Helander fra supplies-forhandleren Descom indsat som ny bestyrelsesformand.

Karsten Ree havde på det tidspunkt siddet i Zeptos bestyrelse siden 2006, hvor han købte ti procent af selskabets aktier. Men med den seneste kapitalindsprøjtning sad Karsten Ree på mere end 50 procent af aktierne.

Lasse Frost går

Onsdag i denne uge meddelte Zeptos stifter Lasse Frost, at han af »personlige årsager« trak sig som direktør. Frosts exit indebar samtidig at han solgte sin ejerandel i Zepto til Karsten Ree, som dermed kommer til at sidde på mere end 80 procent af Zepto-aktierne.

Karsten Ree sidder nu selv som direktør for et firma, som indtil for få måneder siden var i dyb krise. Spørgsmålet er, hvorvidt det seneste halve års voldsomme omkalfatring kan forvandle Zepto fra at være en gældsplaget grim ælling til en kommerciel flyvedygtig svane.

It-bloggeren Dorte Toft sammenligner i et indlæg Karsten Ree med en anden hovedrig investor, Morten Lund, som i løbet af foråret måtte opgive at puste liv i Avisen.dk.

En anden sammenligning kunne være Flemming Østergaard kuldsejlede forsøg på at gøre det nue krakkede Comwir til en seriøs spiller i it-kanalen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere