ComON 16: Microsofts nye server får det svært

Analytikere er enige om at det bliver svært for Microsoft at få især de små og mellemstore virksomheder til at skifte til Windows Server 2003.

Lange køer af kunder, utålmodige efter at få fingrene i Microsofts Windows Server 2003 forbliver formentlig ønsketænkning for softwaregigantens salgsfolk. En række IT-brancheanalytikere er i hvert fald enige om, at det vil kræve en hel del overtalelse at få især de små og mellemstore virksomheder til at skifte til det nye server-software.

»De små og mellemstore virksomheder vil først skifte når de er helt sikre på at de kan få konkrete fordele ud af det,« vurderer analytiker Frank Gilette fra Forrester Research. Han anslår, at det, der for alvor kan sætte udskiftningen af eksempelvis Windows NT 4-server software i gang, er, hvis virksomhederne får brug for nye programmer, der ikke kan køre på NT 4. Men det kræver at de kan se konkrete fordele og besparelsesmuligheder i at investere i de nye programmer.

Denne antagelse støttes af analysefirmaerne IDC og Gartner.

»De mindre virksomheder vil have sværere ved at få konkrete fordele af den nye Windows Server i 2003. Men fremkomsten af nye applikationer vil med tiden sætte gang i en udskiftning,« siger forskningsdirektør Al Gillen fra IDC.

Det er ikke fordi virksomhederne ikke kan bruge værktøjerne i Windows Server 2003 til at »Do more with less,« - gøre med med mindre, som Microsofts folk med topchef Steve Ballmer i spidsen prædiker er grundtanken bag den nye server-software. Langt de fleste virksomheder er trængte af den generelle økonomiske afmatning og har derfor brug for at få endnu mere ud af deres eksisterende ressourcer. Samtidig stilles der også større krav til virksomheden.

»Fremtidens virksomhed må kunne fornemme et problem eller et nyt marked hurtigere og kunne reagere på kun minutter eller få dage,« fastslår vicepræsident i Gartner Group, Thomas Bittman.

Men netop den trængte økonomi gør virksomhederne tilbageholdende med hensyn til nye investeringer og nyt server-software alene skaber ikke fremtidens virksomheder.
IDC deler de potentielle kunder til den nye Windows Server 2003 op i tre segmenter.
Den første gruppe er dem, især større virksomheder, der har en hel fast plan for udskiftningen af deres IT-systemer. De har typisk skiftet til NT lige før Windows Server 2000 kom på markedet og skal derfor først skifte indenfor 12-18 måneder.

Den anden gruppe bruger Windows Server 2000 i dag og kan formentlig langt hen ad vejen overtales til at få fordelene af Windows Server 2003.

»Den tredje og langt største gruppe klarer sig fint med Windows NT. De er ikke i et særlig konkurrencepræget marked og vokser måske ikke nævneværdigt. De bliver svære at få fat i,« påpeger Al Gillen fra IDC.

Han forventer ikke at Windows Server 2003 vil øge Microsofts samlede markedsandel på markedet for server-software. Windows Server 2003 vil nemlig primært tage markedsandele fra Microsofts Windows NT og Windows Server 2000 software.

Læs mere i ugens udgave af IT-avisen ComON, der kom ud til abonnenterne torsdag morgen. I denne uge med fokus på farveprintere. Læs bl.a.:

Printeren er billig - men dyr i drift
En højkvalitets farveprinter i den lave ende af prislejet koster nemt 10.000 kr. om året i forbrug. Altså mere end indkøb af selve printeren.

Folk til det grove
En farvelaser kan håndtere mange af virksomhedens tryksager, men nogle gange kan det betale sig at outsource. Print On Demand er blandt andet godt til forretningskritiske print i form af fakturaer osv., mener chefkonsulent Jes Winther fra Schultz Docucenter.

Printer efter behov
Inkjetprintere udskriver højkvalitetsbilleder i fotokvalitet til de kræsne. Farvelaserprintere arbejder hurtigere, er mere driftssikre og integreres nemmere som netværksprintere.

Farveblæksprutte på prøve i 45 dage
Hewlett-Packard forsøger at overbevise kunderne om fordelene i at anskaffe en multifunktionsprinter med et nyt kampagnetilbud, hvor man inden for 45 dage kan få pengene tilbage.

Læs også...

Intel øger hastigheden
Intels 64-bit processor, Itanium, har elendig ydelse, når den skal køre 32-bit programmer. Men Intel har et trick i ærmet, der skal forbedre ydelsen.

Office 2003 udskydes
Små fejl og mangler, fundet af beta-testere, får Microsoft til at udskyde sin kommende Office-pakke - sandsynligvis flere måneder.

Når IT-medarbejdere sættes til salg
Outsourcing kan ofte være lig med usikkerhed for den enkelte medarbejder og fremtiden kan forekomme uvis, men der kan også ligge uventede udfordringer rundt om hjørnet.

Og meget mere...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere