Web-guiden uge 40

Navn: Udlandsvaccinationen


Adresse: http://www.vaccination.dk


Produktion: Statens Serum Institut


Emne: Vaccinationer


Beskrivelse: Smitsomme sygdomme er ikke udryddet i den moderne verden, men lurer lige om hjørnet. Man skal ikke bevæge sig ret langt fra alfarvej - og rejse ret langt fra Danmark - før man er udsat for risici, som ikke kendes fra de hjemlige breddegrader. Rejseforberedelserne bør derfor inkludere et besøg hos lægen eller opkald til Udlandsvaccinationen hos Statens Serum Institut på tlf. 3268 3264, hvor man kan informere sig om mulige risici i rejselandet. Informationerne kan også hentes direkte på Internet. Udlandsvaccinationen har indrettet en fremragende hjemmeside, der gemmer værdifulde oplysninger om smitsomme sygdomme i hele verden. Fra hovedsiden vælger man en verdensdel, Sydamerika, Nordamerika, Europa, Asien, Australien og Oceanien eller Afrika, og klikker derefter på det land, som man vil rejse til. Man skal yderligere angive, om der er tale om en kort tur, et længere ophold under primitive forhold eller en udstationering på mange måneder.


Design: Udlandsvaccinationens sider er overskuelige og holdt i få farver, og trods brugen af mange grafiske elementer er hjemmesiden alligevel forbavsende hurtig. Navigations-knapperne er letforståelige og logiske - intet under, at hjemmesiden vandt årets "Det gyldne @" for bedste brugervenlighed. Den valgte verdensdel fremhæves med et grafisk udsnit af kortet - det gælder dog ikke for de enkelte lande.


Opdatering: I kategorien "Aktuelt nyt" kan man læse nyheder om sygdomme og epidemier i hele verden. I skrivende stund er det bl.a. tyfus i Nepal, kolera i Moskva og gul feber i Amazonas. Det globale sygdomsbillede er selvfølgelig ikke noget, som ændres fra dag til dag, men nye epidemier og sygdomme som Ebola dukker op hele tiden, og det forekommer derfor nødvendigt at opdatere bestanden af informationer regelmæssigt, hvilket tilsyneladende også sker.


Links: I den praktisk beskriftede kategori "Links" finder man - hvem havde troet det - en fin samling henvisninger til andre hjemmesider om temaet på Internet. Her kan man springe til de officielle "Travel Warnings" fra de amerikanske myndigheder, det engelske udenrigsministeriums advarsler om risici i udlandet, WHO's oversigt over sygdomsudbrud, det Tyske Selskab for Tropemedicin og - måske lidt malplaceret - Dansk Meteorologiske Institut.


Omfang: Et opslag under Den Demokratiske Republik Congo, hvor vi markerer, at vi ønsker at tilbringe flere måneder i det krigsplagede land under primitive forhold, frembringer en lang liste over sygdomme - difteri, gul feber, malaria, meningokok-meningitis, smitsom leverbetændelse, stivkrampe og typus. I oversigten "Tilgrænsede lande" (burde måske rettes til "Tilgrænsende lande") kan vi læse om risiciene i nabolandene, som Angola, Burundi og Zambia, hvis vi skulle få lyst til at tage en afstikker over grænsen. Sammenlagt indeholder hjemmesiden informationer om 18 sygdomme, fra hundegalskab til polio, som man kan kalde frem ved at klikke på kategorien "Sygdomme". Men hvilke risici venter os i andre europæiske lande? Vi klikker på Tyskland, og markerer en længere rejse under primitive forhold. Udlandsvaccinationen anbefaler, at vi lader os vaccinere mod stivkrampe, hvis den seneste vaccination er længere tilbage end ti år. I oversigten "Tilgrænsede lande" kan vi kun springe til Polen og Tjekkiet - men hvad med Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Østrig og Schweiz?


Målgruppe: Rejsende.


Samlet vurdering: Udlandsvaccinationens hjemmeside er en fantastisk god og værdifuld tjeneste for alle de, der rejser meget og derfor behøver gode og pålidelige oplysninger om risikobilledet forskellige steder i verden. Under "Praktiske Oplysninger" kan man læse, hvordan man får tid til en konsultation og vaccination inden rejsen hos Udlandsvaccinationen, hvor man også kan købe De Gode Råd, en folder med forskellige essentielle oplysninger. Heldigvis er rådene også lagt ud på hjemmesiden, hvor man under kategorien af samme navn kan læse om badning, drikkevand, dyrebid, højdesyge, ulykker og meget mere.
Forslagene om vaccination og forebyggelse på hjemmesiden er selvfølgelig kun vejledende, og det understreges, at den endelige vurdering skal foretages sammen med en læge, der også tager hensyn til ens eget helbred. Men hjemmesiden udstyrer den rejsende med de vigtigste oplysninger, så man kan møde forberedt og velinformeret op for at få de nødvendige vaccinationer inden rejsen.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Højer og Lauritzen ApS
    Distributør af pc- og printertilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere