TDC langer ud efter teleekspert

TDC mener at teleekspert Torben Rune er på gale veje, når han påstår at det er dyrere at leje sig ind på TDC's danske telenet end det svenske. Rune bør trække sine udtalelser tilbage, lyder kravet fra teleselskabet.

Det er lodret forkert, når teleeksperten Torben Rune påstår at det er dyrere at leje sig ind på TDC's danske kobbernet end det tilsvarende telenet i Sverige. Det mener TDC, der nu går direkte i flæsket på teleeksperten.

»Vi er simpelthen trætte af, at vores konkurrenter og såkaldte teleeksperter mod bedre vidende påstår, at det er de myndighedsfastsatte priser for adgangen til TDC's net, der er årsagen til konkurrenternes problemer med at tjene penge. Det er en nem, men forkert undskyldning. Vores konkurrenter slipper klart billigere, når de lejer sig ind på det danske telenet, end når de og TDC lejer sig ind på det svenske,« siger adm. direktør Kim Frimer, TDC Totalløsninger.

Diskussionen om lejeudgifterne på det danske og det svenske telenet er opstået efter at TDC i sidste uge gik ind på det svenske privatmarked med priser der er langt under priserne i Danmark.

På den baggrund sagde teleeksperten Torben Rune torsdag aften til TV2 Nyhederne:

»TDC slipper billigere af sted med at købe rå kobber i Sverige, end TDC stiller sit rå kobber til rådighed for sine danske konkurrenter her i Danmark. Det er klart, det må selvfølgelig føre til højere priser her i landet.«

Men det er ifølge TDC lodret løgn. Teleselskabet peger på at Telestyrelsen i maj i år fandt ud af at konkurrenternes lejeomkostninger var cirka 32 procent lavere på TDC's danske net end på det Telia-ejede svenske telenet.

»Når vi er i stand til at sælge ADSL i Sverige til lavere priser end i Danmark, har det intet med priserne på rå kobber at gøre. Det skyldes simpelthen, at vi i Sverige har købt et topmoderne net til halv pris, og at vi samtidig kan nøjes med at udbyde ADSL i de store byområder, mens vi i Danmark sælger ADSL til den samme pris i alle hjørner af landet. Samtidig er vores svenske produkt baseret på selvbetjening over nettet,« fortsætter Kim Frimer.

TDC har sendt dokumentation for priserne på det danske og svenske marked til Torben Rune, og har bedt ham om at dementere sine udtalelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere