MyDoom-varianter retter angreb mod Symantec

To nye varianter af MyDoom er programmerede til at udnytte inficerede computere til DDoS-angreb mod antivirusselskabet Symantec.

De nye G- og H-varianter i MyDoom-familien er programmerede til at udnytte inficerede computere til DDoS-angreb mod antivirusselskabet Symantec, skriver CSIS.

Ligesom tidligere varianter af MyDoom åbner de en bagdør på inficerede computere, og indeholder egen SMTP-server. Ormene søger efter e-mail-adresser i de inficerede systemer, som den videresender en kopi af sig selv til.

Når en af ormene har inficeret en computer, vil computeren cirka 2 timer senere anvende maskinen i DDoS angrebet, som denne gang målrettes antivirusproducenten Symantec. Ormen etablerer mellem 8 og op til 77 tråde, som forespørger via HTTP mod www.symantec.com.

Analyser af ormen viser, at teksten indeholder en tekst, som ikke vises for den almindelige bruger:

»to netsky's creator(s): imho, skynet is a decentralized peer-to-peer neural network. we have seen P2P in Slapper in Sinit only. they may be called skynets, but not your shitty app.«

Teksten er et resultat af rivalisering mellem tre forskellige grupper af virusprogrammører, nemlig folkene bag MyDoom, Bagle og Netsky.

Folkene bag de tre virusplager fremstiller i hobevis af forskellige orme-varianter for at opnå kontrol over inficerede pc'er.

De tre ormefamilier findes hver især mellem mindst 5 og 10 forskellige varianter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere