SCO sagsøger de første Linux-brugere

SCO Group er nu klar til de første af et hav af kommende retssager mod virksomheder, som anvender Linux. Hidtil har SCO koncentreret sig om giganterne IBM og Novell. Nu gælder det de små fisk.

En lang række virksomheder, der bruger gratis Linuxsoftware, risikerer nu at blive sagsøgt af SCO Group. SCO hævder at have ophavsret til dele af koden i Linux. Hidtil har SCO koncentreret sig om giganterne IBM og Novell. Nu gælder det de små fisk.

I dag rejses sag mod en, måske to virksomheder, der bruger Linux. SCO hævder at eje patentrettighederne til Unix System V kildekode, som er integreret i Linux kernel 2.4 og frem. SCO købte i sin tid rettighederne til System V fra Novell.

I juli 2003 meddelte selskabet, at de ville opkræve licens fra brugere af Linux kernel 2.4 og frem. Indvilliger brugerne ikke i at betale, vil man betragte brugerne som softwarepirater. Det er baggrunden for, at SCO nu rejser sag mod en lang række virksomheder, der anvender Linux.

SCO har udsendt breve til i alt 1500 virksomheder, som bruger Linux. Virksomhederne meddeles, at de risikerer at blive sagsøgt for at krænke SCOs ophavsrettigheder.

SCO er det seneste år blevet kendt - eller om man vil - berygtet for to ting. For det første er selskabet som nævnt kendt for sit krav om ophavsretten til dele af Linux-koden, for det andet kom SCO på verdens forsider, da virussen Mydoom formåede at nedlægge SCOs internetside i kraft af et Denial of Service-angreb.

Selskabet har allerede sager kørende mod giganterne IBM og Novell, som de har rejst erstatningskrav mod i milliardklassen. Nu gælder det de små fisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere